Mobilizare fără precedent în Campusul studenţesc din Galaţi: sute de tineri, aşteptaţi să doneze sânge pentru salvarea unei angajate a Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Info Trafic Constanta
Foto: Facebook Info Trafic Constanta

Tânăra pentru care studenţii fac acest efort a suferit un grav accident rutier, în care, din păcate, şi-a pierdut unul dintre copii.

Teribilul accident s-a petrecut week-end-ul trecut, între localităţile Eforie Sud şi Eforie Nord. Tânăra Gabriela era în maşină cu trei copii, dintre care doi erau ai ei. Neatenţia unui şofer de microbuz a dus la o adevărată tragedie. În încercarea de evita impactul cu un autovehicul din faţa sa, şoferul imprudent a intrat pe contrasens, a lovit o altă maşină, care a ricoşat, la rândul ei în autovehiculul condus de gălăţeancă. Impactul a fost extrem de violent, atât tânăra cât şi cei trei copii fiind răniţi grav. Pentru cel mai mic dintre ocupanţii autoturismului, medicii de la SMURD nu au mai putut face nimic. În stare gravă a ajuns la spital şi Gabriela, tânăra din Galaţi, care se zbate acum între viaţă şi moarte. 

Studenţii din Campusul gălăţean au aflat de necazul tinerei şi de faptul că are nevoie de sânge, aşa că s-au mobilizat exemplar. În zilele următoare speră să aducă la Centrul de Transfuzie Sanguină cât mai mulţi donatori. Iată mesajul postat astăzi de Liga Studenţilor din Galaţi:

Vă mulţumim că sunteţi în continuare alături de Gabriela şi familia ei.

Din cauză că a pierdut mult sânge, într-adevăr este nevoie de sânge.

Atât colegii cât şi prietenii au transmis disponibilitatea lor în ceea ce priveşte donarea de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Galaţi. Într-adevăr este nevoie de sânge şi nu contează grupa sanguină. Vom face acest efort în mod organizat pentru a-i fi alături. 

Din discuţiile cu conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine din Galaţi şi pentru a nu perturba activitatea instituţiei, pentru a se desfăşura procedura de analiză şi donare în mod fluent şi eficient vom organiza grupe astfel:

Miercuri ora 9.30 – 10 persoane

Miercuri ora 10 – 10 persoane

Miercuri ora 10.30 – 10 persoane

Joi ora 9.30 – 10 persoane

Joi ora 10 – 10 persoane

Joi 10.30 – 10 persoane

Vineri ora 9.30 – 10 persoane

Vineri ora 10 – 10 persoane

Vineri ora 10.30 – 10 persoane

Înscrierile se vor face telefonic la numărul 0336 130 161 până la ora 18.30 în fiecare zi, telefon al Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti.

Vă rugăm să lasaţi numele şi numărul de telefon.

Se recomanda consumarea unui mic dejun usor dimineata si interzicerea cunsumului de alcool si a mancarilor grase cu 24 de ore inainte.

Vă mai rugăm totodată să aveţi răbdare şi să insistaţi dacă numărul sună ocupat sau în aşteptare.

Persoane de contact pentru centralizarea datelor Oana şi Ionela.

Vă vom ţine la curent cu noutăţi în ceea ce priveşte acest ajutor comun pe care dorim să i-l oferim”.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite