Miercuri va fi o zi grea pentru deputatul Aurel Nechita: află dacă rămâne sau nu fără mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Aurel Nechita ar putea rămâne miercuri fără mandat dacă plenul reunit al Camerei Deputaţilor va decide vacantarea fotoliului său. Cu o decizie fermă de incompatibilitate dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deputaţii nu mai riscă nimic şi sunt hotărâţi să vacanteze mandatul, cel puţin aşa a declarat pentru Mediafax liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit la începututl lunii februarie că deputatul Aurel Nechita s-a aflat într-o stare de incompatibilitate deoarece a deţinut simultan funcţiile de parlamentar şi decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Imediat, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a dat Comisiei Juridice spre analiză raportul Agenţiei Naţionale pentru Integritate. Deşi termenul de soluţionare de două săptămâni a fost depăşit de mult, decizia pe care ar putea s-o ia miercuri deputaţii, părea previbilă, dacă recitim declaraţia de atunci a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea: „Este un caz puţin mai complicat... Va fi un caz de manual pentru toată lumea!”. 

Dacă va rămâne fără mandat, deputatul Aurel Nechita va rămâne practic fară nicio funcţie sau demnitate publică. Reamintim că în februarie, Aurel Nechita a renunţat la funcţia de decan al Facultăţii de Medicină , dar şi la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite