Medicii acuzaţi de falsificarea unor dosare de pensie pe caz de boală rămân după gratii. DNA: "Există suspiciuni că pot influenţa martorii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele trei doctoriţe acuzate de corupţie. Foto; Adevărul
Cele trei doctoriţe acuzate de corupţie. Foto; Adevărul

Ana Boală, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ vor mai sta după gratii încă cel puţin 30 de zile. Judecătorii au admis argumentele procurorilor anticorupţie cum că medicii respectivi ar putea influenţa martorii dacă ar fi lăsaţi liberi.

Tribunalul Galaţi a dispus prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă în ceea ce le priveşte pe doctoriţele Ana Boală, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au argumentat în solicitarea de prelungire a arestului preventiv că lăsarea în libertate a doctoriţelor din Brăila ar putea pune în pericol mersul anchetei, deoarece ar exista riscul ca anumiţi martori să fie influenţaţi.

Judecătorii au considerat întemeiate temerile DNA, aşa că au dispus prelungirea mandatelor de arestare ale doctoriţelor acuzate de corupţie până la data de 14 august 2015.

Luau şpagă în orice, inclusiv în alimente

Prcurorii DNA le acuză pe doctoriţele amintite că au falsificat nu mai puţin de 153 de dosare de pensionare pe caz de boală.

Concret, în perioada 27 aprilie – 16 iunie 2015, inculpata Boală Ana a primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la 73 de pacienţi pe care i-a consultat în vederea evaluării capacităţii de muncă, diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare şi nealimentare.

Banii şi produsele au fost primite în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică şi pentru analizarea documentelor medicale ale pacienţilor, pentru a stabili gradul de invaliditate al acestora, astfel încât aceştia să beneficieze de pensie de invaliditate ori pentru revizuire medicală sau pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, inculpata Ţone Rodica a primit de la 72 de pacienţi pe care i-a consultat în vederea evaluării capacităţii de muncă, diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare şi nealimentare.

La data de 16 iunie 2015, inculpata Andreicuţ Cristinel a primit suma totală de 1.250 lei, de la 8 pacienţi examinaţi în ziua menţionată (între 50 şi 200 de lei de pacient), în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică şi pentru analizarea documentelor medicale, în vederea obţinerii pensiei de handicap.

La data de 16 iunie 2015, Boală Ana a primit suma de 500 lei de la un pacient, iar Andreicuţ Cristinel a primit suma totală de 1.250 lei de la opt pacienţi, în scopul anterior menţionat, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite