Dotoriţele Ana Boală şi Rodica Ţone au fost arestate pentru 30 de zile în dosarul pensionărilor pe bază de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la ducerea la arestare a inculpatelor. Foto: C.C.
Imagine de la ducerea la arestare a inculpatelor. Foto: C.C.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au apreciat ca inculpaţii să fie în arest preventiv pentru continuarea cercetărilor. Decizia a fost atacată de avocatul medicilor arestaţi.

Doctoriţele Ana Boală şi Rodica Ţone, reţinute de DNA Galaţi în scandalul dosarelor de pensionare falsificate, au primit  mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cea de-a treia persoană implicată în scandalul de corupţie de la Casa de Pensii Brăila, dr. Cristinel Andreicuţ, a primit din partea judecătorilor de la Tribunalul Galaţi decizie de arestat la domiciliu tot pentru 29 de zile. Avocaţii apărării au contestat decizia, iar dosarul va pleca la Curtea de Apel Galaţi.

Şi-au recunoscut vina în faţa instanţei

Ana Boală, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ , din cadrul Serviciului de expertiză a capacităţii de muncă de la Casa de Pensii Brăila, au fost duse  miercuri încătuşate la Tribunal, cu duba arestului IPJ.
Şedinţa de judecată s-a terminat târziu în noapte. Avocaţii apărării au declarat că doctoriţele, mai ales Ana Boală, şefa serviciului, şi-au recunoscut vina.

,,Sunt deprimate evident, mai ales în situaţia în care sunt. Procurorii au cerut arestarea preventivă, iar noi am solicitat o altă măsură, deoarece o măsură trebuie luată. Şi-au recunoscut vinovăţia, cel puţin clienta mea, dr. Boală Ana, asta a făcut”, a precizat Emil Galan, avocatul Anei Boală.

Vă reamintim că doctoriţele sunt acuzate că au primit mită pentru a pensiona pe caz de boală persoane care nu îndeplineau criteriile. Alte 24 de persoane, beneficiare ale pensiilor ilegale, sunt cercetate în stare de libertate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite