Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi plăteşte comunităţii evreieşti o chirie de aproape 10.000 de euro pe lună!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali propun construirea unui nou sediu pentru Spitalul de Obstetrică Ginecologie, în prezent chiriaş al Comunităţii Evreieşti.Primarul Dumitru Nicolae nu este de acord să se investească într-o clădire nouă, deşi chiria lunară este de 40.000 de lei lunar!

Subiectul Maternitatea „Buna Vestire” revine din nou în atenţia autorităţilor gălăţene după ce conducerea instituţiei a discutat cu membrii Comisiei Buget-Finanţe a Consiliului Local despre statutul de chiriaş al acesteia.

Chirie exagerat de mare!

Nu este o noutate faptul că maternitatea a fost retrocedată Comunităţii evreieşti şi că, din bani publici, se plăteşte o chirie lunară în valoare de 40.000 de lei.

Din acest motiv, cel al lipsei de sediu propriu, unitatea sanitară nu poate accesa niciun fel de fonduri europene pentru modernizări. Se analizează mai multe variante. E vorba fie de cumpărare, comasare sau construirea unui alt sediu.

 Pentru a nu mai fi chiriaşi la Comunitatea evreiască, o parte dintre consilieri a propus construirea unui nou sediu pentru spital, cu bani împrumutaţi.

„Această maternitate are două probleme: atât ca proprietate, cât şi ca autorizaţie. În momentul de faţă, clădirea nu este a Primăriei şi nu se doreşte să se investească în modernizarea ei, iar autorizaţia nu mai corespunde. Pe de altă parte, trebuie să îndeplinească nişte norme medicale şi nu cred că le respectă. Noi am propus ca, în acel împrumut de 61 de milioane de lei, să fie inclusă şi construirea unui nou sediu pentru maternitate”, a spus consilierul Petre Alexe.

Primarul Dumitru Nicolae nu doreşte construirea unei noi maternităţi, dar nu este nici dispus să investească într-o clădire care nu aparţine municipalităţii.

 „Maternitatea nici nu trebuia să fie retrocedată. Cum o obţinem, depinde de cei care sunt la guvernare. Rog  pe cei care sunteţi la guvernare să faceţi o hârtie ca iubiţii noştri de la Valorificarea Activelor Statului să ne dea bani pentru a cumpăra maternitatea, nu să facem alta nouă, că ne costă de zece ori mai mult”, a spus Nicolae.

Necesitatea găsirii unei soluţii pentru Maternitatea „Buna Vestire” este împărtăşită şi de  dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Acesta susţine că cea mai bună variantă este ca maternitatea să se mute la Spitalul de Copii – la Pediatrie.

„În planurile vechi ale spitalul mai exista un corp de clădire. Acest corp poate fi construit acum. Oricum, varianta Spitalului de Copii este cea mai bună. Spitalul de copii ar putea câştiga doi neonatologi şi doi anestezişti. O altă variantă ar fi să se găsească o şcoală sau o grădiniţă dezafectată. Pentru asta trebuie să investească nişte bani, care în timp s-ar amortiza”, susţine directorul DSP Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite