Măsuri speciale de prevenire a epidemiei de coronavirus la Galaţi. Ce au stabilit autorităţile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spalare maini

În Galaţi sunt în acest moment trei persoane în carantină, după ce tocmai ce au sosit din Italia cu un microbuz unde se afla o buzoiancă de se pare că a intrat în contact cu un bolnav de coronavirus. Alte 17 persoane, revenite din China au ieşit din carantină recent.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de la Galaţi a decis, luni, 24 februarie, luarea unor măsuri pentru prevenirea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire cu noul virus gripal (coronavirus). 

Astfel, Primăria municipiului Galaţi va dota cu soluţie dezinfectantă pentru mâini şi cu recipientele necesare soluţiei toate unităţile de învăţământ din oraş. Aceeaşi măsură se va aplica şi în cadrul Primăriei Municipiului Galaţi şi în toate unităţile din subordine.

Precizăm că în municipiul Galaţi nu sunt confirmate cazuri de îmbolnăvire cu acest virus, însă trei persoane sunt în carantină după ce au revenit din Italia, duminică seară, într-un microbuz în care se afla o buzoiancă ce a recunoscut că a îngrijit un bolnav de coronavirus.

Alte 17 persoane, întoarse în ultima perioadă din China au ieşit recent din carantină după ce au fost declarate sănătoase.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor este bine de ştiut că virusul nu se transmite prin aer, ci prin contact la nivelul suprafeţelor. Cea mai bună metodă de prevenire este spălatul cât mai des al mâinilor cu apă şi săpun sau cu soluţie dezinfectantă. Simptomele în cazul coronavirusului sunt febră, tuse şi dificultăţi în respiraţie. 

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite