Măsuri de apărare contra inundaţiilor la Galaţi, după ce Dunărea a depăşit cu 24 de centimetri cota de atenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faleza Dunării la Galaţi pe 13 iunie 2019 FOTO C Crângan
Faleza Dunării la Galaţi pe 13 iunie 2019 FOTO C Crângan

Instalaţia de iluminat public de pe Faleza Dunării a fost decuplată. De asemenea, municipalitatea a anunţat că a pregătit saci de nisip şi folie de polietilenă pentru o eventuală supraînălţare a digului de apărare. Dunărea are la Galaţi, joi, 13 iunie 2019, o cotă de 584 de centimetri, cu 12 centimetri mai mult decât marţi şi cu 24 de centimetri peste cota de atenţie. Se estimează că fluviul va depăşi cota de 600 de centimetri.

Având în vedere prognozele hidrologice şi nivelul Dunării, pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru a preîntâmpina eventuale situaţii nedorite, în cursul zilei de joi, 13 iunie 2019, s-a luat măsura deconectării sistemului de iluminat public de la reţeaua electrică, pe Faleza Inferioară a Dunării. În plus, echipele Ecosal acţionează pentru salubrizarea malurilor Dunării.

Primăria municipiului Galaţi a dispus încă de săptămâna trecută primele măsuri de apărare, fiind pregătiţi saci pentru nisip şi folie polietilenă, cu precizarea că se va interveni punctual la supraînălţarea digului de apărare, numai dacă situaţia o va impune, având în vedere că nivelul maxim prognozat al Dunării, la Galaţi, este de 600 de cm, iar în următoarele zile, potrivit prognozelor, cotele fluviului vor fi în scădere.

Dunărea are la Galaţi, joi, 13 iunie 2019, o cotă de 584 de centimetri, cu 12 centimetri mai mult decât marţi şi cu 24 de centimetri peste cota de atenţie.

Totodată, pentru evitarea oricărui pericol, operatorilor riverani Dunării li s-a transmis să pună în aplicare prevederile Planului de apărare, respectiv: verificarea şi asigurarea funcţionării corespunzătoare a reţelelor de canalizare proprii, cât şi luarea măsurilor pentru obturarea acestora dacă situaţia o va impune; verificarea şi pregătirea materialelor, mijloacelor şi utilajelor pentru intervenţie; verificarea spaţiilor, căilor şi mijloacelor de transport necesare în caz de intervenţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite