Măsură unică în lupta anti-COVID-19. Inspectorii sanitari au ridicat băncile din Palatul Justiţiei din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mare parte a băncilor din afara sălilor de judecată au fost scoase FOTO Biatrice Martiş
Cea mai mare parte a băncilor din afara sălilor de judecată au fost scoase FOTO Biatrice Martiş

Pentru ca avocaţii şi justiţiabilii să nu devină surse de răspândire a virusului, Direcţia de Sănătate Publică din Galaţi a cerut conducerii Curţii de Apel Galaţi să ridice băncile din afara sălilor de judecată.

O decizie inedită în lupta anti Covid-19 la nivel naţional a fost luată la Galaţi. În urma numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au cerut conducerii Curţii de Apel Galaţi să ridice băncile folosite de avocaţi şi justiţiabili pentru a aştepta intrarea în sălile de judecată sau a scrie diverse cereri.

Motivul este simplu. ”Ni s-a comunicat că se adună un număr mare de persoane în locurile unde sunt aceste bănci, iar acestea pot constitui surse de infectare. În consecinţă, am ridicat băncile. Am transmis în mai multe rânduri că accesul în Palatul Justiţiei nu este permis decât avocaţilor şi justiţiabililor care au procese în ziua respectivă, dar această măsură nu este respectată”, ne-a declarat judecătorul Cosmin-Răzvan Mihăilă, preşedintele Curţii de Apel Galaţi.

Măsura i-a nemulţumit pe justiţiabili, dar în special pe avocaţi. ”Nu mai poţi scrie nici măcar o cerere. La lucrul ăsta nu s-au gândit? Înţeleg să ia câteva bănci, dar nu pe toate”, ne-a declarat avocata Biatrice Martiş.

La nivelul instanţelor din jurisdicţia Curţii de Apel Galaţi au fost confirmate până acum 44 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 8 judecători au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar în prezent un singur magistrat mai are boala, fiind izolat la domiciliu. Alte 5 persoane din rândul personalului auxiliar de specialitate sunt infectate.

banci Palatul Justitiei Galati 2

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Anamaria Prodan, în stare tot mai gravă, după ce a fost confirmată cu COVID-19

Studiu încurajator: Formele grave ale COVID-19 pot fi evitate. „Riscul scade cu 34%“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite