Scandalagiii de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti au băgat o ambulanţă în service. Director SAJ: Facem plângere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Ploieşti FOTO Arhivă
Spitalul Judeţean Ploieşti FOTO Arhivă

Zeci de persoane au făcut, duminică seară, un scandal uriaş în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, când au aflat că medicii nu au putut salva viaţa unui bărbat bolnav de COVID-19.

Oamenii au aruncat cu bolovani, au huiduit şi înjurat şi au acuzat medicii de discriminare, pentru că ei sunt de etnie romă. Doar trupele Serviciului de Acţiuni Speciale şi jandarmii au reuşit să calmeze scandalul.

În timpul revoltei din curtea spitalului, o autoutilitară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova (SAJ) a fost avariată, iar câteva zile va fi scoasă din uz.

”Unul dintre participanţi a aruncat cu o piatră în parbriz şi l-a spart. Noroc că nici şoferul şi nici asistenta nu erau în maşină. Cine ştie ce se putea întâmpla. Nu acceptăm astfel de comportamente. Vom face plângere la poliţie. Nu-i iert”, a declarat Mădălin Ipatie, directorul SAJ Prahova.

Acesta a precizat că autoutilitara rămasă acum fără parbriz făcea parte dintr-un lot care intrase în parcul auto al Serviciului de Ambulanţă de nici doi ani. Niciun alt echipament medical din dotarea autoutilitarei nu a fost avariat în timpul scandalului. Chiar şi aşa, maşina va trebui scoasă din uz o perioadă până ce va fi reparată, în aceste zile în care nevoia de ambulanţe este atât de mare.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul care a aruncat cu bolovani a fost identificat şi dus la poliţie pentru audieri. Are dosar penal pentru distrugere. Alte 13 persoane, din Urlaţi şi Strejnic, au fost amendate pentru că au participat la scandal. 

Surse medicale, martore la revolta de duminică seara din curtea spitalului, a precizat că scandalagiii au început să se agite în momentul în care au aflat că ruda lor, un bărbat în vârstă de 54 de ani, a murit. Pacientul era supraponderal şi a fost adus la spital foarte târziu, susţin surse medicale. Starea lui era deja gravă la internare, motiv pentru care a fost dus direct în ATI unde nu s-a mai putut face nimic pentru el. Era infectat cu SARS-CoV-2.

Nu este pentru prima dată când curtea celui mai mare spital din Prahova devine câmp de luptă la propriu. Au fost cazuri în care s-a tras chiar cu arma, în timpul unor reglări de conturi.

Cu experienţa unor astfel de evenimente, medicii au fost vigilenţi şi au chemat imediat poliţia, înainte ca rudele pacientului mort să poată intra în spital, aşa cum intenţionau. Scandalul, început în jurul orelor 20.00, a fost potolit două ore mai târziu, după ce poliţia a trimis la faţa locului trupele de acţiune speciale (SAS).

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Unul dintre suspecţii care a tras cu arma în timpul unui scandal din Ploieşti a fost prins de poliţişti

Două clanuri interlope din Ploieşti şi-au reglat conturile cu focuri de armă în faţa spitalului judeţean. Bărbat împuşcat în ambele picioare pe trecerea de pietoni

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite