Marius Stan, primarul din Galaţi, ameninţat cu referendumul. Opoziţia vrea să îl demită pentru că şi-a încălcat promisiunile electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Stan (stânga) este acuzat, printre altele, că nu a gestionat cum trebuie criza încălzirii
Marius Stan (stânga) este acuzat, printre altele, că nu a gestionat cum trebuie criza încălzirii

Partidele din opoziţia locală se pregătesc de ample manifestări de stradă şi chiar de strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Marius Stan.

Organizaţia Judeţeană Galaţi a Partidului Mişcarea Populară a depus astăzi, la registratura Primăriei Galaţi, o solicitare de aprobare a unui miting de protest faţă de primarul Marius Stan, protest ce urmează să aibă loc joi, 26 februarie 2015, ora 11.00, în faţa sediului Primăriei. Solicitarea a fost depusă in baza Legii nr. 60/1991 (republicată), privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

„Începând de astăzi (n.r. – luni), militanţi ai partidului, împreună cu reprezentanţi ai cetăţenilor, vor fi prezenţi pe străzile Galaţiului pentru a strânge semnături pentru organizarea unui referendum local în vederea demiterii primarului. Tot în acest scop, începând de miercuri, 25 februarie 2015, pe site-ul de internet www.demiteprimarul.ro va fi disponibil un formular de petiţie online pe care gălăţenii nemulţumiţi de primarul lor îl pot completa”, spune preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache.

Motivarea demersului este legată de faptul că primarul Marius Stan şi-ar fi încălcat toate promisiunile făcute în campania electorală din vara anului 2012. Mai mult, reprezentanţii PMP Galaţi spun că Marius Stan a reuşit în doi ani şi jumătate de mandat să coboare standardul de viaţă şi civilizaţie al gălăţenilor sub orice limită admisibilă.

„În 2015, oamenii Galaţiului trăiesc fără apă caldă şi căldură dar plătesc taxe locale şi tarife din ce în ce mai mari pentru servicii ce nu le sunt livrate, infrastructura rutieră a oraşului este distrusa, reţeaua de transport urban este dată pe mâna pieţarilor, parcurile devin maidane iar maidanele crescătorii de câini vagabonzi. În anul 2015, in vremuri de pace, în Galaţi sunt mai multe ruine si gropi decât după bombardament”, mai spune Cătălin Cristache.

PMP Galaţi a transmis pe toate reţelele de socializare îndemnul către gălăţeni: „Oraşul rămâne în continuare rupt de infrastructura naţională de transport, neputând astfel să devină parte a fluxurilor de mărfuri şi servicii din România, fiind condamnat la extincţie economică, timp în care primarul Stan construieşte pe hârtie tuneluri pe sub Dunăre şi poduri spre Lună”, se arată în motivare.

Liderul PMP Galaţi spune că a făcut un apel şi către toate partidele de opoziţie din Galaţi să susţină acest demers şi să-şi îndemne membrii să semneze petiţiile de demitere a primarului. Cu toate acestea liberalii sunt circumspecţi şi spun că motivarea demiterii primarului trebuie să fie una serioasă, lipsa căldurii din apartamentele gălăţenilor nefiind un motiv suficient.

Primarul Marius Stan a câştigat alegerile din 2012 pe listele Partidului Naţional Liberal, dar odată cu celebra „Ordonanţă a Migraţiei” a trecut în barca UNPR.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite