Locuitorii unui oraș din Franța îi ajută pe refugiații ucraineni cazați în căminele din Galați

0
0
Publicat:

Locuitorii orașului Amboise, Franța, îi ajută pe refugiații din Ucraina cazați în căminele Primăriei Galați. Refugiații au primit produse de igienă personală, cosmetice, detergenți, diverse materiale de curățenie.

Ajutoarele au ajuns la refugiații ucraineni din Galați FOTO: Ionel Popa/Facebook
Ajutoarele au ajuns la refugiații ucraineni din Galați FOTO: Ionel Popa/Facebook

Ajutoarele au fost achiziționate de la un centrul comercial din Galați, din donațiile în bani făcute de francezii din Amboise. Detaliile le-am aflat de la primarul comunei Băleni, Ionel Popa, localitate înfrățită de peste 30 de ani cu orașul Amboise. Este vorba de „Association Amitié Franco-Roumaine Amboise-Băleni”, al cărei preşedinte este Micheline Beaussier.

„Ne-am deplasat la Centrul pentru refugiați din Micro 17, în căminele Primăriei Galați, unde am transportat o cantitate importantă de produse de igienă personală, cosmetice, detergenți, diverse materiale de curățenie. Acolo sunt cazați 110 refugiați ucraineni. Oamenii chiar aveau nevoie de aceste produse, chiar le lipseau. Mulțumim Amboise, mulțumim Micheline, pentru atenția pe care o acordați persoanelor în dificultate”, a transmis primarul comunei Băleni, Ionel Popa.

Francezii din Amboise ajută refugiații ucraineni FOTO: Ionel Popa/Facebook
Francezii din Amboise ajută refugiații ucraineni FOTO: Ionel Popa/Facebook

Localitățile Băleni și Amboise au semnat un acord de înfrățire, fapt care a întărit și mai mult implicarea comunității franceze în cadrul acestei colaborări. După 32 de ani, doamna Micheline Beaussier continuă să ajute.

„Doamna Micheline Beaussier a venit pentru prima dată în România imediat după Revoluție, mai exact în 1991. Atunci un camion cu ajutoare umanitare ajungea la Băleni. Pe parcursul celor mai bine de 30 de ani, doamna Micheline Beaussier a făcut zeci de drumuri către România, localitatea Băleni fiind principalul beneficiar al acestei relații”, mai spune primarul Ionel Popa.

Refugiații au primit produse de igienă și curățenie FOTO: Ionel Popa/Facebook
Refugiații au primit produse de igienă și curățenie FOTO: Ionel Popa/Facebook

Cum ajută un oraş din Franţa refugiaţii ucraineni

Francezii din oraşul Amboise au organizat și în luna aprilie 2022 un transport cu haine, alimente, medicamente şi produse de igienă pentru refugiaţii ucraineni din Vama Siret şi din municipiul Galaţi.

Ajutoarele au fost colectate în oraşul Amboise şi au fost distribuite la Galaţi cu ajutorul autorităţilor din comuna Băleni.

Este vorba de un transport de 35 de tone, cu haine, alimente, medicamente şi produse de igienă pentru refugiaţii ucraineni din Galaţi şi Vama Siret.

În total s-au adunat  386 de cutii de haine, 60 de plăpumi şi pături, 45 de cutii de alimente, 77 cutii cu produse de igienă, 61 de cutii cu medicamente, 87 de saci de pături şi 40 de saltele.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite