Liceul de la țară care se învârte după soare. Elevii se mândresc cu dotări de ultimă generație FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un liceu din nordul județului Galați s-a transformat, cu ajutorul fondurilor europene, într-o instituție Smart de învățământ. Are aproape o sută de laptopuri, sute de tablete și peste 25 de videoproiectoare. În plus, dispune de zonă de relaxare și de un laborator modern de estetică.

Liceu dotat cu spații de relaxare FOTO: Liceul Tehnologic Corod
Liceu dotat cu spații de relaxare FOTO: Liceul Tehnologic Corod

Situat la 80 de kilometri de Galați, Liceul Tehnologic nr. 1 din comuna Corod pare a fi unul occidental, fiind de departe una dintre cele mai moderne unități de învățământ din județ. În ultimii doi ani, liceul a trecut printr-o modernizare completă, iar în prezent peste 600 de elevi au acces la săli de curs moderne și colorate, digitalizate, cu spaţii de relaxare și de lectură pe hol, dar și multe mesaje motivaționale. În sala de curs, fiecare elev are propria tabletă, iar vechile table au fost înlocuite cu unele interactive, care fac orele și mai atractive.

„Este un liceu cu care ne mândrim, care arată așa cum ar trebui să arate orice școală unde copiii să vină cu drag. Oferim cât putem, tot ce ține de noi pentru ca elevii noștri să fie bine pregătiți la startul în viață. Trebuie să ținem pasul cu tehnologia, din acest motiv am dotat liceul cu laptopuri, tablete, videoproiectoare. Elevii noștri sunt foarte încântați”, a declarat directoarea liceului, Adriana Masgras.

Sală de clasă dotată cu laptopuri FOTO: Liceul Tehnologic Corod
Sală de clasă dotată cu laptopuri FOTO: Liceul Tehnologic Corod

„Vor să se transfere de la mecanică la estetică”

„Lucrez foarte bine pe tabletă, iar videoproiectoarele fac lecțiile mai atractive. În plus, în perioada pandemiei, tableta m-a ajutat foarte mult. M-am conectat online de acasă”, spune Ionuț.

În cadrul salonului de estetică, elevii învață live cum pot realiza coafuri stilizate.

„Am la dispoziție și laboratoarele de estetică pentru elevi, astfel încât să aibă și o specializare care să le permită să se întrețină. Salonul de estetică este dotat de o firmă din Italia, cu tot ce ține de partea de cosmetică. Este o specializare foarte căutată în ultima vreme. Și nu doar de către fete. Avem solicitări și din partea băieților. Vor se se transfere de la mecanică la estetică”, spune directoarea liceului.

Uneori este dificil, dar ne-am obișnuit 

La liceul din Corod învață și elevi care fac naveta, din sate aflate la zeci de kilometri distanță. Printre ei, am întâlnit-o și pe Alina. Zilnic, adolescenta se trezește la 5 dimineața pentru a ajunge la timp la școală. Nu are timp să se plângă, însă. Este ambițioasă și își dorește să studieze horticultura la Iași.

„Îmi doresc să mă duc la o facultate cu specializarea horticultură, să merg pe acelaşi drum. O să plec la facultate la Iaşi ca să merg mai departe, dar cred că o să mă întorc înapoi. Eu nu sunt de aici din comună, sunt din Drăguşeni, dar o să mă întorc la mine în comună să dezvolt mai mult pe agricultură. Fac naveta cu autobuzul zilnic. Este uneori dificil, plec de la 5 dimineaţa, dar m-am obișnuit”, spune Alina Daniela Glăvan, elevă.

Datorită modernizării și digitalizării liceului, promovabilitatea la examenul bacalaureat a crescut de la circa 33% la 60 %, susțin reprezentanții unității de învățământ.

Tehnologizarea Liceului a costat 1,2 milioane de euro, bani obținuți de Primăria Corod cu ajutorul fondurilor europene.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite