Jumătate din oraşul Galaţi, fără apă la robinete. Zeci de mii de oameni vor fi afectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

În noaptea de marţi spre miercuri, jumătate din oraşul Galaţi va rămâne fără apă, timp de 10 ore. Reprezentanţii societăţii Apă Canal au anunţat că este programată o lucrare de modernizare la reţeaua proprie, motiv pentru care se va opri funcţionarea staţiei de pompare Fileşti.

În intervalul orar 20.00-6.00, vor rămâne fără apă potabilă zeci de mii de gălăţeni din zona cuprinsă între străzile Gh. Doja, G. Coşbuc, Drumul Viilor, Nicolae Mantu, Drumul de Centură, Sat Fileşti şi Calea Smârdan. Este vorba de cartierele: Aurel Vlaicu, Cartier Siderurgiştilor Vest, Cartier Micro 14 (inclusiv Viaduct), Cartier I.C. Frimu, Cartier Fileşti, Sat Fileşti, Cartier Micro 38, Cartier Micro 39A, Cartier Micro 39B, Cartier Micro 39C, Cartier Micro 40, Cartier Micro 13B. 

   

Oprirea furnizării apei potabile este necesară pentru realizarea unor lucrări pe fonduri europene, care prevăd modernizarea staţiei de apă Fileşti, ample lucrări de înlocuire a conductelor magistrale şi a rezervoarelor de apă.

„Societatea Apă Canal Galaţi îşi propune să realizeze în anul 2021, pe lângă alte lucrări de reparaţii şi investiţii din fonduri proprii şi din surse nerambursabile, un program complex de remediere şi/sau înlocuire a unor elemente critice din sistemul de distribuţie a apei potabile, respectiv din reţeaua de conducte magistrale şi din staţiile de pompare apă potabilă de pe raza municipiului Galaţi”, anunţă reprezentanţii societăţii Apă Canal, într-un comunicat de presă. 

apa

Foto: Apă Canal

Gălăţenii din cartierele afectate sunt sfătuiţi să-şi facă rezerve de apă din timp. Pentru situaţii desosebite, Apă Canal va pune la dispoziţie cisterne cu apă, iar cererile pot fi făcute la dispeceratul societăţii.

„Rugăm toţi abonaţii afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei. Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de sistarea apei potabile, mulţumim pentru înţelegere şi îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp”, precizează cei de la Apă Canal. 

apa canal

   Foto: Apă Canal

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Investiţia care, în loc să reducă tarifele pentru canalizare în Piteşti, le măreşte cu 65% în patru ani

 

Taxa pe apa de ploaie îi rupe la portofel pe orăşenii care stau la case. Detaliile unei situaţii juridice absurde

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite