Investiție pentru un mediu curat la Galați. Centre de colectare a deșeurilor, de 6,5 milioane euro

0
Publicat:

Consiliul Județean Galați a obținut finanțare pentru amenajarea a șapte centre integrate de colectare selectivă a deșeurilor inerte. Investiția este 6,5 milioane euro, fonduri europene.

Noi centre de colectare a deșeurilor în județul Galați FOTO: Consiliul Județean Galați
Noi centre de colectare a deșeurilor în județul Galați FOTO: Consiliul Județean Galați

„Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, am obținut bani europeni pentru amenajarea unor centre de colectare și de valorificare a deșeurilor nepericuloase inerte (molozul din demolări, electrocasnicele și electronicele uzate sau deșeurile voluminoase, textile și din lemn) în șapte localități ale județului”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați, pe Facebook. 

Acestea vor fi amenajate în Slobozia Conachi, Târgu Bujor (unde există stația de transfer a deșeurilor), Umbrărești, Valea Mărului (unde a fost construit noul depozit de deșeuri al județului), Berești Meria, Brăhășești și Drăgușeni.

„Practic, am vrut să acoperim cât mai bine județul, având în vedere că aceste centre vor putea fi utilizate inclusiv de locuitorii din zonele limitrofe. Valoarea finanțării este de aproximativ 32 de milioane de lei (6,5 milioane euro)”, a completat Fotea.

În plus, în afară de cele șapte centre, Consiliul Județean Galați a obținut finanțare, tot prin PNRR, și pentru amenajarea unui astfel de centru integrat în municipiul Galați.

Sistem unic de management al deșeurilor în județul Galați

Noul depozit de deșeuri menajere de la Valea Mărului este dotat cu tehnologii de mediu de ultimă generație și respectă cele mai drastice norme impuse de autoritățile europene. 

Acest contract este parte a unui proiect unic în ţară, de peste 100 milioane de euro, care presupune construirea unui sistem de management al deşeurilor în judeţul Galaţi.

„Implementăm la Galați un sistem unic în țară de management al deșeurilor. În cadrul acestui proiect amplu de mediu, am finalizat o investiție extrem de importantă în domeniul gestionării deșeurilor menajere”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Sistemul de management integrat al deşeurilor are mai multe puncte de lucru în diferite zone ale judeţului Galaţi. O mare parte din investiţie a fost folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. Totodată, în cadrul proiectului vor fi cumpărate maşini şi pubele de gunoi pentru toate localităţile din judeţul Galaţi.

Investiţia creează 800 de locuri de muncă, jumătate fiind disponibile în perioada lucrărilor, iar celelalte, după finalizarea investiţiei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite