Intervenții dentare gratuite la Galați. Acțiunea caritabilă pentru copii cu deficiențe, sponzorizată de stomatologi inimoși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienții sunt elevi la Școala profesională specială „Emil Gârleanu” din Galați și vor primi asistență stomatologică de specialitate în cadrul unui proiect educațional.

Copiii vor primi asistență stomatologică gratuită FOTO Adina Dogaru
Copiii vor primi asistență stomatologică gratuită FOTO Adina Dogaru

Un număr de 80 de elevi care învață la școala profesională specială „Emil Gârleanu” din Galați au primit pe 9 martie o frumoasă surpriză în cadrul proiectului educațional „Viață fericită prin obiceiuri sănătoase”.

Reprezentanții clinicii stomatologice Chiromax din Galați le-au vorbit copiilor despre factorii de risc și afecțiunile orale, formarea și exersarea deprinderilor corecte de igienă dentară, dar și despre conștientizarea legăturii dintre sănătatea orală și sănătatea generală a organismului.

În perioada imediat următoare, stomatologii le vor oferi gratuit copiilor servicii de stomatologie pediatrică, estetică și de prevenție dentară. Reprezentanții clinicii stomatologice au abordat și importanța identificării problemelor și a modalităților de prevenție și tratare precoce a afecțiunilor orale, pe etape de vârstă.

Cele mai frecvente afecțiuni stomatologice la copii

Caria dentară este cea mai întâlnită afecțiune în rândul bebelușilor, copiilor și adolescenților. Dacă nu sunt tratate la timp, cariile avansează rapid și pot duce până la pierderea dintelui.

Demineralizările dentare sunt și ele des întâlnite în cazul copiilor și pot afecta atât dinții de lapte, cât și dinții permanenți. Această afecțiune este primul semn care indică apariția unei carii și poate fi identificată sunt forma unor pete alb-cretoase pe suprafața dinților. Principala cauză a apariției demineralizărilor dentare este acumularea de placă bacteriană.

Copiii au primit explicații despre igiena orală și afecțiunile dinților FOTO Adina Dogaru
Copiii au primit explicații despre igiena orală și afecțiunile dinților FOTO Adina Dogaru

Abcesul dentar este un proces inflamator în care o parte din țesutul de lângă gingie/dinte este umplută cu puroi. O astfel de afecțiune poate provoca dureri ce pot iradia spre urechi și gât.

De obicei, abcesul dentar pornește de la o carie dentară lăsată netratată și care se infectează. Nu trebuie neglijată pentru că infecția se poate extinde dincolo de maxilar, spre gât și chiar spre alte părți ale corpului, afectând grav starea generală de sănătate.

Gingivita este o infecție ce apare ca urmare a igienei necorespunzătoare. Practic, placa bacteriană și tartrul se acumulează pe suprafața dinților, ceea ce va duce la inflamația gingiei, sângerări și chiar la pierderea dinților.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite