Instalaţiile de iluminat festiv de la Galaţi, închiriate cu 312.000 de euro de la o firmă aflată în celălalt capăt al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care şi-a adjudecat, prin licitaţie, contractul se numeşte MK Lightning SRL şi este din Hunedoara. Montarea instalaţiilor trebuie făcută în cel mult 10 zile lucrătoare, adică până cel mai târziu vineri, 2 decembrie 2016.

Spre deosebire Sărbătorile de iarnă de anul trecut, când Galaţiul a arătat ca un oraş bombardat, fiind lipsit de tradiţionalele instalaţii festive de Crăciun şi de Anul Nou, edilii le promit gălăţenilor, în acest an, o adevărată feerie.

Biroul de presă al Primăriei Galaţi a anunţat că lucrarea de „Închiriere Instalaţii şi Echipamente Iluminat Festiv în Municipiul Galaţi pentru Sărbătorile de Iarnă 2016-2017” a fost câştigată în urma licitaţiei publice de către firma MK Lightning SRL din Hunedoara (adică din celelălalt capăt al ţării), valoarea contractului fiind de 1.406.719 de lei, respectiv aproximativ 312.000 de euro.

Edilii ne dau asigurări că în următoarele 10 zile lucrătoare echipele tehnice vor monta în oraş instalaţiile luminoase, care vor putea fi găsite la intrările în urbe, pe bulevarde, pe străzi principale şi secundare,  în intersecţii, parcuri şi pe clădiri publice.

Cel puţin în teorie, sâmbătă, 3 decembrie, toate zonele importante din oraş vor fi acoperite cu iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă, însă este evident că montajul se va încheia înainte de 30 noiembrie, debutul oficial al Zilelor Galaţiului, în partea centrală, pe marile bulevarde şi în intersecţiile importante.

Conform caietului de sarcini, „instalaţiile luminoase şi ornamentele festive includ exclusiv tehnologie eficientă din punct de vedere al consumului energetic şi sunt realizate pe structuri uşoare”.

Pentru curioşi, suntem în măsură să spunem că ornamentele luminoase constau în „figurine ce vor fi montate pe stâlpi, panouri transversale, figurine la sol şi figurine suspendate, baghete luminoase, ţurţuri luminoşi, perdele luminoase şi ghirlande”.

De asemenea, vor fi instalaţi brazi artificiali ornaţi în Grădina Publică, Parcul Elice, Orăşelul Copiilor, M39 – V5, Ceas Micro 19, Parcul Eminescu, Piaţa Energiei, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcarea Stadionului Dunărea şi zona Inelul de Rocadă.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite