Oferta de Black Friday a Fiscului: maşini de lux vândute ieftin pe Facebook. Cât costă Fordul Mustang confiscat de la un periculos interlop din Buzău

0
0
Cele mai multe autoturisme au fost confiscate de la contrabandişti
Cele mai multe autoturisme au fost confiscate de la contrabandişti

Anunţul de vânzare a fost făcut de Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) chiar de „Black Friday”, pe o pagină de Facebook special creată pentru a promova valorificarea bunurilor confiscate. Licitaţia va avea loc la Galaţi pe 27-28 noiembrie.

Fiscul românesc face un pas interesant în tentativa de a se adapta la canalele de comunicare moderne. 

Astfel, pe o pagină de Facebook special creată pentru a anunţa valorificarea bunurilor confiscate, Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) informează publicul larg despre o licitaţia de maşini (multe de lux) aflate în garajul de la Galaţi al instituţiei.

Cele mai multe dintre limuzine, aparţinând unor mărci renumite pe piaţa de lux (cu ar fi Porsche, Ford Mustang, BMW sau Mercedes), au fost confiscate de la contrabandişti, dar şi de la mari evazionişti, iar statul încearcă acum să facă ceva bani din vânzarea acestora.

Licitaţia propriu-zisă va avea loc în perioada 28-29 noiembrie 2016, iar oferta pare să fie pentru toate buzunarele, căci pe lângă maşinile de fiţe din listă (care poate fi consultată pe secţiunea specială de pe site-ul ANAF  şi pe grupul din Facebook) se găsesc şi maşini obişnuite, unele ridicol de ieftine.

ANAF informează că preţurile au fost stabilite de un evaluator independent acreditat de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România -ANEVAR şi că, în cazul în care nu va fi găsit niciun cumpărător, valorile de plecare vor fi diminuate cu 25% la următoarea licitaţie.

Vedeta lotului pare să fie un Porsche Cayenne GTS, cu anul fabricaţiei 2008, care are preţul de pornire de 82.167 lei (fără TVA), adică de circa 22.000 de euro cu toate taxele incluse. Automobilul a aparţinut lui Stănescu D Istrate, unul dintre cei mai mari evazionişti din Galaţi, care are deja trei condamnări pentru fraude fiscale de milioane de euro.

Maşina arată destul de bine, iar cei de la ANAF dau asigurări că va putea fi înmatriculată, deoarece „pentru toate maşinile scoase la licitaţie s-a solicitat Registrului Auto Roman eliberarea de duplicate ale certificatelor de înmatriculare şi ale cărţilor de identitate”.

Foarte interesant este şi un Ford Mustang AE Cabriolet din 2008 (cu 26.000 de kilometri la bord), care este scos la vânzare cu suma de 50.417 lei fără TVA, adică în jurul a 13.500 de euro cu toate taxele incluse. Maşina a aparţinut interlopului buzoian Florian Feraru, zis Fănică Tudor, care în urmă cu cinci ani a fost condamnat la şase ani de închisoare şi la confiscarea averii, pentru trafic de carne vie.

Nici autoturismul Volvo S80, cu anul fabricaţiei 2007, la preţul de pornire 20.836 lei (fără TVA), nu pare chiar de lepădat după cum se poate vedea din fotografiile ataşate anunţurilor.

De cealaltă parte, „cenuşăreasa” lotului pare să fie o Dacia Logan din 2005, care are un preţ de numai 2.083 de lei fără TVA, adică de nici 600 de euro cu toate taxele incluse.

În ceea ce priveşte reacţia internauţilor la preţurile comunicate şi la noua manieră de comunicare a ANAF, părerile sunt împărţite. În vreme ce unii apreciază deschiderea către public a Fiscului, alţii spun că preţurile de pornire a licitaţiilor sunt cam mari şi că, de regulă, maşinile confiscate sunt în marea majoritate a cazurilor serios descompletate.

Alţii critică faptul că Fiscul nu vinde mai repede bunurile confiscate, care ajung să-şi piardă valoarea după ce zac cu anii în depozite, şi sugerează şi implementarea posibilităţii ca tranzacţiile să se poată face on-line.

Este de remarcat şi faptul că pagina de Facebook a ANAF are şi un moderator care încearcă să răspundă la întrebările celor interesaţi.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite