Ce spectacole puteţi vedea la Teatrul „Gulliver” în următoarele zile. Trei piese de excepţie pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cenuşăreasa SURSA FOTO Teatrul Gulliver
Cenuşăreasa SURSA FOTO Teatrul Gulliver

Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi vă invită, în perioada 21-27 noiembrie 2016, la câteva spectacole pentru copii cu totul speciale.

Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi vă invită, în perioada 21-27 noiembrie 2016, la câteva spectacole pentru copii cu totul speciale.

Reprezentaţiile au loc în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Preţul biletelor este de 10 lei pentru copii şi de 12 lei pentru adulţi. Detalii pe: www.teatrul-gulliver.ro şi Facebook: www.facebook.com/TeatrulGulliver

Marţi: Cenuşăreasa

Marţi, 22 noiembrie, de la ora 9.30, se joacă o adaptare de Ciprian Huţanu după cunoscutul basm „Cenuşăreasa”, de Fraţii Grimm.

Regia: Ciprian Huţanu, scenografie şi construcţie păpuşi: Vlad Tănase, ilustraţia muzicală: Eugen Dan Drăgoi, grafica digitală: Andrei Cozlac. 

Distribuţia: Elena Marin, Ionuţ Negrişanu, Gina Geru, Ramona Păuc, Aurelian Iorga. Voci cântece: Cristina Bleandură, Florin Bobei, Corul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

„Întâlnirea cu trupa de animaţie a Teatrului Gulliver a fost nu doar prilejul unor mici descoperiri în devenirea noastră ca profesionişti, cât, mai degrabă, a unei însemnate determinări de grup orientate către un scop bine definit: abordarea basmului clasic din poziţa confruntării cu imaginile-clişeu pe care cinematografia şi televiziunea le inoculează spectatorului tânăr şi matur, deopotrivă” spune regizorul Ciprian Huţanu.

”Cenuşăreasa, titlu care greu suportă reinterpretări de esenţă, a fost provocarea pe care am acceptat-o împreună. Jocul păpuşilor, combinat cu jocul actoricesc, simultan, a fost marea miză a actorilor. Căutările mele s-au îndreptat către o renuanţare a înţelegerii întâmplărilor, altfel decât spectatorul, avizat sau neavizat, şi-ar imagina la intrarea în sala de teatru”, adaugă regizorul.

Spectacolul a obţinut MARELE PREMIU în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” din acest an.

Miercuri: Jack şi fasolea fermecată

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 9.30 - este rândul spectacolului Jack şi fasolea fermecată, o poveste populară în adaptarea lui Daniel Stanciu.

Jack şi vrejul de fasole SURSA FOTO Teatrul Gulliver

Jack şi vrejul de fasole SURSA FOTO Teatrul Gulliver

Regia: Daniel Stanciu. Scenografia: Daniela Drăgulescu. Muzica: Dan Bălan. Distribuţia: Adina Ariton, Eduard Şişu, Nicole Lungu, Aurelian Iorga, Mircea Vâjâianu

În „Jack şi fasolea fermecată" arta animaţiei, jocul actoricesc şi tehnica modernă se îmbină sugestiv, oferind un spectacol inedit şi plin de culoare. Scenograful Daniela Drăgulescu reuşeşte să îmbine foarte bine lumea feerică a basmului şi pe cea a scenei, iar regizorul Daniel Stanciu dă viaţă şi vivacitate unor personaje care fac deliciul copiilor.

Nevoia de aventură şi fuga de viaţa zilnică, ce se banalizează sub anumite aspecte, este motivul pentru care, mici şi mari, îndrăznim să urcam pe vrejul fermecat pe care-l naşte fantezia. Ceea ce învăţăm de la Jack însă este faptul că pentru a-ţi asuma destinul este nevoie de implicare, iar dacă nu-ţi pierzi simţul umorului şi imaginaţia, totul devine o sărbătoare.

Duminică: Motanul încălţat

Duminică, 27 noiembrie, de la ora 10.30, se pune în scenă Motanul încălţat, de Charles Perrault, în adaptarea lui Daniel Stanciu.

Motanul încălţat la Gulliver Galaţi

Motanul Încălţat SURSA FOTO Teatrul Gulliver

Scenografia: Ioana Tudor. Ilustraţia muzicală: Daniel Stanciu şi Jou Jou Drăgan. Animaţie computerizatã: Marin Fagu. Regia artistică: Daniel Stanciu.

Distribuţia: Ramona Păuc, Gina Geru, Adina Ariton, Eduard Şişu, Marian Sterian, Aurelian Iorga.

O combinaţie inspirată între jocul actoricesc, mască şi păpuşă va arăta tuturor că visurile se pot împlini, chiar şi atunci când părinţii nu mai sunt cu tine, fraţii mari şi răi moştenesc toată averea, iar tu rãmâi singur, doar cu un motan.

„Motanul Încălţat" este un spectacol modern, alert, plin de culoare şi ritm, jucat cu talent şi suflet, care pe lângă mijloacele clasice ale animaţiei, foloseşte şi tehnica proiecţiei digitale. Esenţa fiecărei întâmplări este un mesaj, iar caracterul fiecărui personaj câştigă expresivitate prin caricaturizare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite