„Îngerul” de la SMURD care face diferenţa dintre un destin frânt şi o a doua şansă la viaţă. Doctorul Angel Trifan a fost decorat de preşedintele Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit şi a rezultatelor remarcabile obţinute în executarea misiunilor încredinţate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieţi omeneşti, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, doctorului Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD Galaţi.

În faţa doctorului Angel Trifan ne înclinăm în semn de respect şi apreciere pentru dăruirea cu care acesta îşi face meseria. Salvator de profesie, doctorul şi-a pus viaţa în pericol pentru a o salva pe a noastră. Şi nu de puţine ori, Angel a reuşit să transforme clipele de după coşmar în şanse la viaţă.

Toate aceste eforturi i-au fost recent recunoscute de preşedintele României, Klaus Iohannis, care i-a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

„A fost foarte emoţionant momentul în care am primit această veste. Mă simt onorat, mândru şi bucuros”, a spus doctorul Angel Trifan, coordonator UPU - SMURD Galaţi.

Acesta a ales Medicina în urma unei întâmplări triste din copilărie, care l-a marcat pentru totdeauna.

„Aveam şase ani când am început să-mi doresc să devin medic pentru a învinge moartea. Bunica mea, pe care o iubeam enorm, s-a îmbolnăvit de cancer şi a murit. Atunci am decis că voi salva oameni doborâţi de suferinţă", a povestit pentru „Adevărul” doctorul Angel Trifan.

image

A muncit din greu şi dorinţa i s-a îndeplinit. Zi de zi, acesta zboară cu elicopterul din dotarea SMURD Galaţi la cazurile cele mai grave. Când este la sol, Angel Trifan merge cu ambulanţa acolo unde cineva are nevoie să fie salvat şi coordonează în acelaşi timp activitatea personalului din Unitatea de Primiri Urgenţe.

Dr Angel Trifan

Doctorul Angel Trifan s-a născut în 1968, la Brăila. A absolvit cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu" şi apoi a urmat Facultatea de Medicină de la Constanţa. În urmă cu aproape 20 de ani a intrat în UPU în calitate de medic şi de atunci a salvat nenumărate vieţi. A fost doctorul care a făcut primul de gardă în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, la data de 8 noiembrie 1999, iar din 2008 o coordonează cu o mână de fier. De asemenea, doctorul Angel Trifan a finalizat şi a doua specializare, în Anestezie şi Terapie Intensivă.

Foto: Oana CERNAT

image

În timpul liber, când nu îmbracă uniforma roşie de erou, Angel îşi petrece timpul alături de soţia sa şi cei doi copii ai lor. Şi pentru că îi place adrenalina, doctorul este şi un împătimit al motoarelor.

 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite