Incendiu devastator la un magazin alimentar din judeţul Galaţi. Pagubele sunt totale VIDEO

0
0
Incendiu magazin

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri dimineaţă, la un magazin alimentar din judeţul Galaţi. Au fost distruse de flăcări clădirea, lăzile frigorifice, aparatele electrocasnice şi marfa din magazin, paguba fiind estimată la aproape 100.000 lei.

Incendiul a fost anunţat la 112, iar patru echipaje de stingere şi o ambulanţă SMURD au plecat în localitatea Vânători pentru a lichida un incendiu care se manifesta la un magazin alimentar. La faţa locului, pompierii au localizat rapid incendiul care se manifesta generalizat, la acoperişul clădirii, astfel încât flăcările nu s-au propagat la clădirile din vecinătate.

„Din păcate, incinta care avea destinaţia de magazin, a fost complet distrusă de violenţa incendiului observat târziu de vecini, pompierii reuşind să salveze doar garajul lipit de clădire.Au ars 70 mp de acoperiş, lăzi frigorifice si aparate electrocasnice, marfa din magazin, paguba fiind estimată la circa 100.000 lei”, a trasmis ISU Galaţi. 

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a fost stabilită ca fiind efectul termic produs de un calorifer electric lăsat în funcţiune peste noapte, în contact cu mase plastice.


În ciuda campaniilor de informare demarate anual de pompieri, numărul incendiilor la gospodării în sezonul rece continuă să crească producând pagube materiale. În acest sens, ISU transmite populatiei, cateva recomandări privind exploatarea instalaţiilor electrice:

-nu folosiţi instalaţii şi/sau aparate electrice cu defecţiuni sau improvizaţii

-nu suprasolicitaţi reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori

-nu lăsaţi nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea.

-este interzisă folosirea siguranţelor fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.

-nu efectuaţi lucrări de întreţinere, revizii şi reparaţii la instalaţiile electrice cu personal necalificat şi neautorizat.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Maşină de lux, incendiată intenţionat într-o parcare din Galaţi. Alte două autoturisme, afectate de flăcări

Autoturism incendiat intenţionat. Pompierii au intervenit şi la un incendiu izbucnit la două case din Brăila

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri