Imagini şocante: zeci de câini băgaţi în saci de rafie şi aruncaţi la groapa de gunoi a unei mănăstiri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Help Lăbus
sursa: Help Lăbus

Scene şocante la Galaţi. Zeci de câini fără stăpân au fost capturaţi, băgaţi în saci de rafie şi apoi au fost aruncaţi la groapa de gunoi a mănăstiririi Tudor Vladimirescu. Animalele au fost salvate de membrii asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş. Unii câini sunt în stare gravă din cauza asfixierii.

Cazul a fost făcut public de asociaţia Ajutaţi-l pe Lăbuş. Peste 20 de câini au fost lăsaţi să moară într-o zonă în care se găseau şi alte leşuri de animale. Groapa este proprietate privată a mănăstirii Tudor Vladimirescu. 

„Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare. Capturare ilegală şi traumatizantă de câini comuna Tudor Vladimirescu. 5-6 bărbaţi înarmaţi cu ţevi, laţuri şi saci au prins într-un mod barbar câinii din incinta şi împrejurimile Mănăstirii Tudor Vladimirescu. Prinşi în acţiune de voluntarii Ajutaţi-l pe Lăbuş Galaţi, au reusit să facă nevăzută maşina în care erau depozitaţi câinii în saci de rafie, legaţi la gură. La scurt timp am găsit câinii maltrataţi (scoşi din saci) într o curte închisă cu destinaţia groapă de gunoi din incinta mănăstirii. Se poate vedea că la această groapă există leşuri de câini mâncate de ceilalţi câini în viaţă”, a anunţat, pe Facebook, sociaţia Ajutaţi-l pe Lăbuş.

Câinii salvaţi au fost duşi la adăpostul asociaţiei, iar unii dintre ei au fost transportaţi la o clinică veterinară. Din păcate, un căţel care a fost băgat în sac s-a asfixiat şi are şanse mici de supravieţuire. Poliţiştii au ajusn şi ei la faţa locului. 

„Am beneficiat de sprijinul poliţiei pentru a pătrunde în incinta mănăstirii şi de a opri această acţiune de cruzime faţă de animale. S-a făcut plângere (a fost identificat proprietarul maşinii) pentru rele tratamente şi cruzime faţă de animale. Vinovaţii trebuie să răspundă în faţa legii. Noi cu greu reuşim să facem faţă şi să întreţinem câinii pe care îi avem deja în adăpost. Vă rugăm să fiţi solidari cu noi şi să adoptaţi, ajutaţi, donaţi ”, spun reprezentanţii asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş. 

Poliţia Animalele s-a autosesizat 

„În urma apariţiei în spaţiul public, pe pagina Asociaţiei „Help Lăbuş”, a unor imagini în care apar mai mulţi câini comunitari care ar fi fost băgaţi în saci de rafie precum şi a altora care s-ar afla într-un spaţiu amenajat pentru depozitarea gunoiului din zona unei mănăstiri din localitatea Tudor Vladimirescu, judeţul Galaţi,  fiind precizat faptul că aceştia ar fi fost supuşi unor rele tratamente, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi - Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au autosesizat  cu privire la săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.În cauză urmează a se efectua cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au comis aceste fapte, pentru identificarea autorilor şi pentru administrarea probatoriului necesar în vederea tragerii la răspundere conform legii.”, a transmis IPJ Galaţi.

Vă recomandăm şi: 

Spitalul Animalelor Orfane îşi suspendă activitatea din cauza COVID-19

Cum trăieşte ultima supravieţuitoare a unui cătun de pe malul Siretului. „Am rămas doar cu căţeii. Cu ei, mai uit de necazuri” FOTO

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite