Iluminat LED pe principalele artere ale oraşului Galaţi. Consumul de energie  redus cu 70%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iluminat LED pe străzile din Galaţi, sursa: Primăria Galaţi
Iluminat LED pe străzile din Galaţi, sursa: Primăria Galaţi

Arterele principale ale oraşului Galaţi vor avea aparate de iluminat echipate cu surse LED. Peste 500 de echipamente vor fi montate şi vor reduce consumul de energie cu 70%, informează Primăria Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi anunţă că aparatele de iluminat stradal echipate cu surse LED, care vor reduce consumul de energie cu 70%, vor fi montate pe artere principale ale oraşului, după ce a fost semnat un contract de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu.

Este vorba despre Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei (între Inelul de Rocadă şi Bulevardul G. Coşbuc), Strada Navelor şi Bulevardul Oţelarilor (între str. Brăilei şi Bulevardul Galaţi) unde se vor monta 524 de aparate tip LED.

„Prin implementarea proiectului se urmăreşte reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2), alegerea de produse care utilizează mai puţine materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate. 

Principalele categorii de lucrări de intervenţie vor viza achiziţia de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente şi montarea aparatelor de iluminat pe stâlpi şi consolele existente, cât şi montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipaţi cu aparate de iluminat”, a anunţat Primăria Galaţi.

Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 de lei reprezintă contribuţia de la bugetul local.

Vă recomandăm şi:

Cum dirija banii publici către propria nepoată un primar din judeţul Galaţi. A fost trimis în judecată

Sistem nou de alimentare cu oxigen la ATI Galaţi. Va fi folosit şi la Secţia COVID

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite