Hărţuirea înfiorătoare a unei românce. Fostul iubit i-a preluat identitatea pe internet şi a invitat mai mulţi bărbaţi să facă sex pe bani cu ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat a fost condamnat pentru ameninţare, hărţuire şi fals informatic pentru că luni în şir şi-a hărţuit într-o manieră inimaginabilă fosta parteneră. Poliţiştii au stabilit că i-a transmis 500 de mailuri de ameninţări cu moartea şi cu acte de violenţă şi mesaje jignitoare, transformându-i viaţa într-un coşmar.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe F.G., un bărbat din Galaţi, de profesie dispecer, la 3 ani si 4 luni de închisoare cu executare pentru ameninţare, hărţuire şi fals informatic în formă continuată. Totodată, a fost obligat să-i plătească şi 20.000 de lei drept daune morale femeii pe care a hărţuit-o luni în şir.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada martie-mai 2018, individul a urmărit locuinţa şi locul de muncă al fostei sale concubine. Totodată, i-a transmis fostei sale partenere aproximativ 500 email-uri ce conţineau mesaje cu un conţinut trivial, ameninţări cu moartea şi acte de violenţă, prin intermediul mai multor adrese de mail fictive, create de acesta în acest scop.

De asemenea, bărbatul s-a folosit de mai multe adrese de email fictive, cu ajutorul cărora a creat mai multe conturi şi profiluri pe diferite site-uri de dating online, introducând datele reale ale femeii, fără consimţământul acesteia, respectiv numele, adresa de domiciliu, numărul de telefon şi fotografii ale acesteia şi a purtat conversaţii în numele ei cu diferiţi bărbaţi, pe care i-a invitat la locuinţa fostei sale concubine ca să întreţină relaţii sexuale contracost.  

Sute de mailuri de ameninţare

Totul a început în luna martie 2018, când femeia i-a transmis fostului său iubit că nu mai doreşte să continue relaţia cu acesta din motive personale. După aproximativ două zile, gălăţeanca a fost contactată pe WhatsApp de mai multe persoane necunoscute, care i-au spus că i-au găsit informaţiile de contact pe diferite site-uri de întâlniri online şi doresc să o cunoască în scopul întreţinerii de raporturi sexuale.

Avea să fie doar începutul coşmarului pentru gălăţeancă. Începând cu 6 aprilie 2018, a primit pe adresa sa de email sute de email-uri de ameninţare. Femeia le-a transmis ulterior poliţiştilor că mesajele amintite au fost trimise de fostul ei concubin, întrucât i-a recunoscut modul de exprimare, expresiile folosite şi tipul de telefon de pe care au fost trimise (un smartphone Samsung Galaxy).

Pe 6.04.2018, ea s-a întâlnit întâmplător cu fostul iubit într-un hypermarket din Galaţi, iar acesta a început să o urmărească prin magazinele din incinta mall-ului, motiv pentru care, în încercarea de a scăpa de individ, a fost nevoită să ceară ajutorul unui agent de pază.  

I-a cerut cadourile înapoi

La sfârşitul lunii aprilie 2018, femeia a primit pe adresa sa de email alte mesaje de ameninţare, prin care era anunţată că i se vor folosi datele personale (nume, adresa de domiciliu, numărul de telefon şi fotografii) şi se vor deschide conturi pe site-uri de socializare, iar datele menţionate anterior vor fi accesibile publicului.

”Persoana vătămată a declarat că a constatat faptul că i-au fost create fără consimţământul său conturi pe site-uri de întâlniri online, fiind postat chiar şi numărul de telefon fix şi mobil ce i-a fost încredinţat în scopul exercitării atribuţiilor de serviciu, inculpatul având acces la aceste numere de telefon întrucât erau postate pe site-ul companiei la care lucra, iar mai mult inculpatul ştia că la numărul de telefon mobil răspundea doar persoana vătămată, care îşi desfăşura activitatea la compartimentul secretariat”, au stabilit anchetatorii.

Femeia a sesizat Poliţia, dar individul a ignorat avertismentele oamenilor legii, care i-au cerut în mod expres să nu mai încerce să ia legătura cu ea, şi i-a trimis un mail, în care îi cerea să stea de vorbă cu el.

S-a trezit cu bărbaţi dornici de sex la uşa ei

F.G. a dus hărţuirea la un alt nivel când a preluat identitatea fostei sale iubite şi a purtat conversaţii cu numeroşi bărbaţi pe diferite site-uri de dating online, iar la uşa femeii au început să apară persoane necunoscute, care îi cereau să facă sex cu ei pe bani.

Pe 19.04.2018, s-a consumat un alt episod din obsesia bolnavă a individului pentru fosta lui parteneră. I-a cerut înapoi o brăţară şi un inel din aur pe care i le făcuse cadou, prilej pentru a se întâlni din nou cu ea. Pentru că se temea pentru viaţa ei, femeia a venit însoţită de mama ei la întâlnire.   

Forţată să renunţe la serviciu

Femeia a fost şicanată oriunde se ducea, inclusiv la locul de muncă, de unde a fost forţată să plece până la urmă.

”Persoana vătămată a fost foarte afectată în acea perioadă, a fost sunată inclusiv pe telefonul de la muncă, i-a fost compromisă imaginea şi a trebuit să-şi dea demisia. În perioada martie- septembrie a mers însotită la locul de muncă din cauza ameninţărilor şi i-a fost pusă la dispoziţie de către angajator o masina de transport. Fostul cont de Facebook este în administrarea inculpatului, fiind spart de acesta. Acest cont de Facebook face trimitere la actualul cont. Este identificată astfel de diferite persoane pe site-uri. A schimbat aceasta aplicatie de mai multe ori, dar inculpatul află noua adresă, noul cont şi face referire la contul vechi de Facebook”, descrie procurorul de caz calvarul prin care a trecut luni de zile gălăţeanca.

”Îţi voi arăta eu ce înseamnă terorizare acasă, la muncă”

Mama acesteia le-a declarat poliţiştilor că fostul iubit o urmărea oriunde se ducea, iar în mijloacele de transport în comun se apropia de ea şi începea să îi vorbească, chiar dacă nu îi răspundea niciodată. Femeia era ameninţată constant cu bătaia, îi spunea că o răpeşte şi o duce în străinătate ca să o forţeze să se prostitueze, iar ameninţările s-au extins ulterior şi asupra mamei sale.

”Îţi voi arăta eu ce înseamnă terorizare acasă, la muncă, mi-au zis băieţii din cartier şi la ce scară stai, să te aştepţi de acum la ce e mai rău”, ”Am dat numărul tău la lume să îţi sune telefonul încontinuu”, ”O văd pe mă-ta mereu singură şi pe tine la fel vezi să te uiţi peste umăr de acuma, mai ales în weekend, că în cursul săptămânii mai poţi scăpa, dar nu se ştie cum te prind şi în cursul săptămânii singură”, ”În weekend poţi să fii însoţită de mână, că te urc în maşină cu cine vei fi când te voi întâlni. (...) O să pun odată şi odată peste o lună, peste 6 luni, 1 an, tot pun mâna pe tine (...) direct la produs cu tine, direct în Spania ai drumul făcut”. Sunt doar câteva din sutele de mailuri de ameninţare primite de gălăţeancă în decurs de câteva luni de zile.

”A acţionat fără vreo temere că va fi descoperit”

De amintit este că, la procesul de fond, individul a refuzat să dea vreo declaraţie. Ulterior, la instanţa de apel, după ce fusese condamnat iniţial la 3 ani şi 4 luni de închisoare, şi-a schimbat atitudinea. A recunoscut ce făcuse şi a regretat, încercând să convingă instanţa că are o sănătate precară şi nu ar suporta închisoarea. Judecătorii au fost însă de neclintit şi au menţinut decizia de condamnare a primei instanţe.

”A comis infracţiunile ca urmare a ruperii legăturii cu persoana vătămată, prin infracţiunile comise a creat o stare de temere continuă persoanei vătămate, a adus atingere integritatii psihice a acesteia, i-a creat şi o stare de panică, a expus persoana vătămată oprobriului public, a adus atingere şi vietii private a acesteia prin faptul ca acesta a fost contactată de mai multi bărbaţi în urma creării de conturi de către inculpat pe diferite site-uri, atât telefonic, cât şi la adresa de domiciliu, a transmis persoanei vătămate mesaje cu un conţinut trivial, iar apoi ameninţări cu moartea şi acte de violenţă, prin intermediul mai multor adrese de mail fictive, toate acestea, raportat la modalitatea de comitere a infracţiunilor si declaratiile persoanei vătămate şi martorei…, creează convingerea că atingerea adusa valorilor sociale ocrotite de legea penală imprimă faptelor un grad ridicat de pericol social cu răsfrângere asupra personalităţii inculpatului, care a nesocotit atingerea adusă stării psihice a persoanei vătămate, defăimarea acesteia şi împrejurarea că, prin acţiunile repetate, a creat o stare de pericol evidentă pentru liniştea si siguranta acesteia. Toate acestea conduc la concluzia că inculpatul a acţionat fără vreo temere că va fi descoperit sau tras la răspundere penală”, este concluzia judecătorilor Curţii de Apel Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Tupeul unui fost deţinut. A început să hărţuiască o angajată a penitenciarului imediat după ce a ieşit pe poarta închisorii

Femeie condamnată pentru că a hărţuit online un episcop din Oradea. Ea susţine că i-a fost amantă, bărbatul cu 30 de ani mai mare neagă

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri