Gestul de suflet al unor elevi: renunţă la ţinutele „de fiţe“ pentru banchet şi donează banii pentru a ajuta copiii săraci să meargă într-o tabără de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: inimadecopil.galantom.ro
Foto: inimadecopil.galantom.ro

Elevii a două clase de a 8-a de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi au hotărât să încheie gimnaziul cu o faptă bună, de care să îşi amintească toată viaţa.

Adolescenţii vor renunţa la ţinutele pe care ar fi trebuit să le cumpere pentru banchet şi vor dona banii Fundaţiei "Inimă de copil" din Galaţi, suma strânsă astfel urmând să ajute mai mulţi copii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse să meargă într-o tabără care va fi organizată în această vară.

”Bravii noştri absolvenţi nu vor purta rochii cu paiete, tocuri, sneakerşi, papioane, cămăşi sau sacouri scumpe. Distracţia contează pentru ei! În definitiv, cine îşi mai aduce aminte ce rochie, cămaşă sau pantaloni ori ce pantofi a purtat la banchet acum 10, 20, 30 sau cine ştie câţi ani? O faptă bună o ţii minte pentru totdeauna. Nu numai tu, ci şi cei pe care îi ajuţi”, îşi explică gestul absolvenţii.

De 18 ani, în fiecare vară, din 1 iulie, timp de 2 luni, Fundaţia ”Inimă de Copil” desfăşoară proiectul taberelor de vară, un prilej de a dărui acestor copii amintiri pentru o viaţă, participarea la diferite activităţi sociale care le stimulează independenţa, încrederea de sine, activităţi care să-i încurajeze să exploreze, să cunoască lucruri noi, să aibă curajul să înveţe din greşeli dar, şi activităţi de relaxare, cunoaştere şi auto-cunoaştere şi exemplul concret că se poate trăi frumos.

Taberele Inimă de Copil sunt organizate între 1 iulie şi 15 august, în şase serii şi sunt gratuite pentru copii. Organizatorii speră ca şi anul acesta să se bucure de aceste oportunităţi 100 de copii.

”Ce vă propunem împreună cu Fundaţia "Inimă de copil"? Donaţi şi voi, absolvenşi de azi sau de ieri, şi trimiteţi un copil în tabără! Toate detaliile sunt aici: https://inimadecopil.galantom.ro/donambanchetul Unde se vor duce banii tăi? Taberele de vară „Inimă de Copil" sunt destinate copiilor ce provin din familii defavorizate, copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, dar şi copiilor cu rezultate şcolare deosebite din programul <<Un sat, un copil!>>”, îi îndeamnă absolvenţii pe colegii lor să li se alăture în această campanie.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite