Gest admirabil al 20 de artişti români, care îşi donează lucrările pentru ca România să poată cumpăra „Cuminţenia pământului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia cu vânzare este la Paris, la Galeria „Amarica”, din inima oraşului. Printre cei 20 se numără şi patru artişti din Galaţi, care merită înalta apreciere a tuturor: Florian Doru Crihană, Crenguţa Macarie, Rodica Costianu şi Adrian Vădeanu.

Vineri, 30 iunie, s-a deschis, la Galeria de artă „Amarica”, din Paris, expoziţia colectivă „à nous Brancusi ”, un demers artistic interesant prin valoarea lucrărilor expuse, dar şi emoţionat ca finalitate a demersului.

Expoziţia cuprinde lucrările donate de 20 de artişti români, care sunt puse la vânzare în vederea strângerii de fonduri pentru achiziţia de către Muzeul Naţional de Artă al României a sculpturii „Cuminţenia pământului”, realizată de marele Constantin Brâncuşi.

Participarea s-a facut pe baza unei selecţii realizate de APAR (Asociaţia Pariziană a Artiştilor Români) şi Galeria „Amarica”. „Mă bucur de această reuşită şi îi felicit pe colegii mei gălăţeni: Crenguţa Macarie, Adrian Vădeanu şi Costianu Rodica. Pe timpul desfăşurării evenimentului vă voi re-aduce pe ecran câteva din realizarile mele în Franţa şi pe subiectul Franţa, de care sper să vă bucuraţi”, spune gălăţeanul Florian Doru Crihană, unul dintre expozanţi.

Demersul artiştilor românie este susţinut şi de artişti cunoscuţi din Elveţia şi Franţa, care şi-au doant lucrările pentru a susţine achiziţia de către statul român a operei lui Brâncuşi.

Expoziţia este deschisă până la sfârşitul lunii iulie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite