GALERIE FOTO: Şoferii parchează ilegal în faţa Poliţiei Rutiere şi nu păţesc nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este general cunoscut că parcările sunt prea puţine raportat la numărul în creştere de maşini care circulă pe străzile din Galaţi. S-a ajuns astfel la situaţia aberantă ca pietonii să circule pe şosea pentru că trebuie să ocolească maşinile parcate pe trotuare.

Lipsa parcărilor, dar şi tupeul multor şoferi, face ca Galaţiul să fie înţesat de maşini parcate pe trotuare sau în alte locuri nepermise.

GALERIE FOTO

„Era să ajung la spital anul trecut după ce m-a şters o maşină pentru că un şofer a găsit de cuviinţă să blocheze tot trotuarul şi nu mai aveai pe unde să treci", ne-a declarat Marian Siminovici (56 de ani), pensionar.

La fel de adevărat este şi faptul că mulţi şoferi nu se mai obosesc să caute un loc de parcare şi îşi lasă maşinile pe unde apucă. Cele mai problematice zone sunt strada Brăilei, strada Bălcescu şi strada Domnească. Culmea este că şoferii nu se sfiesc să îşi urce maşinile pe trotuarul din faţa Poliţiei Rutiere Galaţi, chiar dacă parcarea este interzisă în zonă.

De la începutul anului şi până acum Poliţia Locală Galaţi a aplicat sute de amenzi pentru parcări nelegale, însă şeful instituţiei, Cristian Gâscă, nu ne-a putut preciza cu exactitate numărul acestora. Cert este că sancţiunile nu au avut nici pe departe efectul scontat.

Pe de altă parte, poliţiştii locali aplică amenzi, însă doar în anumite zone, cum este ar fi parcarea din Ţiglina I, iar sancţiunile nu îi sperie defel pe contravenienţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite