Galaţi/ “Moş Crăciuni” cu Crăciuniţe pe genunchi, la ofertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lică Dănilă, alias Moş Crăciun abia aşteaptă să se întâlnească cu copiii, Foto: Corina Tătaru
Lică Dănilă, alias Moş Crăciun abia aşteaptă să se întâlnească cu copiii, Foto: Corina Tătaru

Firmele private solicită pentru copiii angajaţilor "Moşi" cât mai „adevăraţi", recrutaţi în special din rândul actorilor. La mare căutare sunt şi Crăciuniţele în fuste mini, care nu prea împart cadouri, dar încălzesc atmosfera la serbările de sfârşit de an

Piaţa „Moş Crăciunilor" de închiriat este şi în acest an extrem de generoasă, atât din punct de vedere al numărului celor care se vor deghiza în „moşi", cât şi al tarifelor percepute pentru astfel de servicii, preţurile fiind, de cele mai multe ori, negociabile.

Atât firmele, cât şi grădiniţele care organizează serbări în preajma sărbătorilor de iarnă caută aşa-zişii „Moş Crăciuni" , care să semene cât mai mult cu celebrul personaj din Laponia şi asta nu numai datorită recuzitei.

Evident că cele mai multe solicitări le primesc actorii, care, fireşte că se pricep cel mai bine să-l imite pe Moş Crăciun.

„Să ştiţi că nu orice actor poate s-o facă pe Moş Crăciun. De exemplu, eu pe Marcel Iureş nu l-aş vedea Moş Crăciun. Numai actorii care se pricep, care au har pot să îl interpreteze cu succes", spune Paul Buţa, unul dintre cei mai căutaţi actori în perioada serbărilor de Crăciun.

Cunoscut pentru talentul în confecţionatul măştilor, pentru Paul Buţa nu a fost foarte greu să-şi facă un costum şi o barbă care seamănă perfect cu cele din poze.
„Barba este foarte bine făcută şi poate trage orice pitic de ea pentru că nu risc să rămân fără ea", povesteşte râzând actorul. Când vine vorba despre „cadoul" pentru Moş, Paul Buţa spune că expresia cea mai des întâlnită este „Daţi-mi cât vreţi, eu nu am tarife!". N-a luat niciodată mai mult de 100 de lei, dar a făcut-o de nenumărate ori gratuit.

Un alt actor care are multă treabă în această perioadă este Lică Dănilă, pe care foarte mulţi îl ştiu drept actorul cu picioroange.

„Nu fac nimic după o anumită regie şi nimeni nu cere acest lucru. Toţi vor ca festivitatea de înmânare a cadourilor să decurgă natural. Iau fiecare copil pe genunchi, îl întreb depre orice, îl pun să-mi spună o poezie, nimic pregătit minuţios", spune actorul care mărturiseşte că se umple cu energie pozitivă după fiecare asemenea serbare.

Şi el este adeptul sintagmei „Daţi cât vreţi", dar îşi aminteşte că a făcut-o pe Moş Crăciun şi pe gratis.

Crăciuniţele îmbină elemente de modă cu dansul

Nu acelaşi lucru îl putem spune despre „Crăciuniţele" de la Genys Model, echipate sumar şi pline de tinereţe, al căror tarif este strict încadrat între 100 şi 200 de lei pe model.

„De fapt, noi nu închiriem doar modelul, ci venim cu un întreg pachet de servicii. Printre acestea avem Crăciuniţele hostess, Crăciuniţele promoter sau Crăciuniţele animator", spune Iolanda Popa, directorul Genys Models.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite