Gălăţenii cer Avocatului Poporului să someze Guvernul să deblocheze proiectul autostrăzii A8. „Locuitorii din judeţele Moldovei sunt discriminaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Cele 8 judeţe din provincia istorică nu au acces la nicio autostradă, iar de 30 de ani planurile guvernanţilor în acest sens sunt doar pe hârtie. Reprezentanţii societăţii civile spun că politica statului român în privinţa infrastructurii este discriminatorie faţă de locuitorii judeţelor din Moldova.

Comunitatea „Curăţăm Galaţiul”, reprezentată de Marian Dumitru, a participat marţi, 1 octombrie 2019, alături de Asociaţia „Împreună Pentru A8”, la întâlnirea cu Avocatul Poporului, Renate Weber, pentru a discuta situaţia autostrăzii A8.

„La 300 de zile de la promulgarea Legii 291/2018, legea pentru construirea autostrăzii A8, proiectul este încă blocat. De 30 de ani Moldova este lăsată de izbelişte. Declinul, sărăcia şi depopularea nu sunt consecinţe întâmplătoare ale trecerii timpului, ci urmarea tratamentului intenţionat al politicienilor din această zonă”, a transmis către presă Comunitatea „Curăţăm Galaţiul”.

„Să spunem lucrurilor pe nume: interesele şi bunăstarea a peste patru milioane de români au fost şi sunt încă ignorate, cu bună-ştiinţă. Tocmai de cei aleşi să muncească pentru cetăţeni. Judeţele Moldovei au devenit feude ale unor găşti de baroni. Analfabeţi, interlopi, oportunişti sau simple slugi, n-au făcut decât să fure, să mintă şi să promită”, continuă comunicatul.

„Uniţi, politicienii din cele 8 judeţe ale Moldovei ar fi putut constitui o forţă incredibilă, în Parlament şi în Guvern. Nu s-au putut uni, însă, decât în furt şi în protejarea intereselor proprii şi ale penalilor ce îi conduc. Opt judeţe fără un kilometru de autostradă! E aproape firesc, pentru o regiune din care lumea doar fuge; iar de fugit, fugi şi pe o poteca de pământ. E timpul ca Moldova să vorbească pe o singură voce! Moldova vrea autostrăzi, Moldova are nevoie de autostrăzi!”, se mai afirmă în document.

Este de amintit că toate cele 8 judeţe din provincia istorică nu au acces la nicio autostradă, iar planurile guvernanţilor în acest sens sunt ca şi inexistente. Reprezentanţii societăţii civile spun că politica statului român în privinţa infrastructurii este discriminatorie faţă de locuitorii judeţelor din Moldova şi-i cer Avocatului Poporului să intervină de urgenţă.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite