O asociaţie civică intenţionează să dea în judecată Guvernul României. „I-am cerut Avocatului Poporului intervenţia în problema construirii autostrăzii A8“

0
0

Reprezentanţii Asociaţiei Împreună pentru A8 acuză Guvernul de întârzierea cu rea-credinţă a aplicării legii privind construcţia autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş. Luni, 30 septembrie, membrii asociaţiei au avut o întâlnirea cu Avocatului Poporului, Renate Weber, moment în care i-au adresat o petiţie cu privire la acest subiect.

Acesta ar fi ultimul demers făcut de Asociaţia Împreună pentru A8 înainte de a da în judecată instituţiile statului responsabile pentru întârzierea aplicării legii.

„În primul rând, trebuie să aşteptăm răspunsul în scris al Avocatului Poporului. În funcţie de răspuns şi de acţiunile care vor începe, vom calcula în aşa fel încât să atingem inclusiv darea în judecată a Guvernului, indiferent care va fi acesta. Până la urma este vorba despre o instituţie.”

În timpul discuţiilor de luni, 30 septembrie, Avocatul Poporului a declarat că legea nu îi permite să dea în judecată o instituţie a statului. În schimb, a spus că se va angrena într-o discuţie cu factorii de decizie. 

„I-am cerut Avocatului Poporului intervenţia în problema construirii autostrăzii A8. Noi am subliniat în această petiţie că au fost încălcate anumite drepturi cetăţeneşti ale oamenilor care locuiesc în Moldova. De asemenea, am considerat că Avocatul Poporului trebuie să preia acest fapt şi să-l medieze cu Guvernul României”, a declarat Ionel Apostol, membru al Asociaţiei Împreună pentru A8, după discuţia cu Avocatul Poporului. 

În 2018 Parlamentul a votat o lege prin care obligă guvernul să construiască autostrada. Legea nr. 291/2018 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 2 decembrie 2018 şi prevedea „executarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită în continuare Autostrada Unirii”.

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite