FOTO VIDEO Exerciţiul militar la care au participat peste 2.200 de militari din cadrul armatelor SUA, Marii Britanii şi Republicii Moldova a ajuns la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii au primit certificate de apreciere pentru eforturile depuse în timpul exerciţiului. Foto: Oana Cernat
Militarii au primit certificate de apreciere pentru eforturile depuse în timpul exerciţiului. Foto: Oana Cernat

După aproape două săptămâni de antrenamente intense, exerciţiul „Wind Spring 15”, la care au participat peste 2.200 de militari din cadrul armatelor Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii şi Republicii Moldova a ajuns la final. Ceremonia de închidere a exerciţiului a fost emoţionantă pentru militarii ţărilor participante.

Cei care s-au remarcat în timpul antrenamentelor din Poligonul Smârdan au primit diplome din partea generalului Virgil Ovidiu Pop, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”. 

În Poligonul Smârdan au răsunat dimineaţă imnurile statelor participante la Exerciţiul „Wind Spring 15”, semn că antrenamentele au ajuns la final. După două săptămâni de foc, militarii americani, britanici, români şi moldoveni au fost chemaţi în faţă de generalul Virgil Ovidiu Pop, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”. Acesta le-a acordat certificate de apreciere militarilor care în toată această perioadă au depus eforturi uriaşe pentru ca exerciţiul „Wind Spring 15” să fie un succes.  

Generalul Virgil Ovidiu Pop a avut surpriza de a găsi în armata americană un tânăr de 26 de ani, născut în Bistriţa, care a plecat cu părinţii în SUA, în anul 1993. Pentru că amândoi au acelaşi nume de familie, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” a smuls de pe pieptul militarului patch-ul cu numele acestuia şi, în semn de apreciere, l-a schimbat cu al său.

Wind Spring 15 a ajuns la final

Foto: Oana Cernat

„Sunt din Bistriţa. Am plecat în SUA în 1993 şi în prezent locuiesc în Houston, Texas. Am plecat cu familia, ultima dată am fost în Bistriţa în 2002. Am fost onorat, am apreciat gestul generalului Virgil Ovidiu Pop. Sunt foarte mândru că fac parte din armata americană. E bine să serveşti ţara în care trăieşti, dar nu poţi uita niciodată de unde vii. Încă am rude aici, bunicii mei sunt în Cluj şi nu i-am mai văzut din 2002. Sper ca în această vară să îi pot vizita din nou”, a declarat Rubin Andrei Pop, armata SUA. 

„Exerciţiul a fost un succes din toate punctele de vedere. Militarii mei au participat la un antrenament multinaţional şi ştiu că şi pentru români a fost la fel. Toate structurile şi-au atins obiectivele. Am reuşit să creştem interoperabilitatea dintre armatele membre ale alianţei Nord-Atlantice şi totul a decurs foarte bine”, a declarat căpitanul Michael Farinelli, armata SUA.

Wind Spring 15 a ajuns la final

Foto: Oana Cernat
 

„A fost un mare succes. Ne-a făcut plăcere să venim în această ţară frumoasă şi să lucrăm alături de aliaţii noştri NATO: români şi americani. Am învăţat multe”, a declarat maiorul Thomas Bailey, armata britanică.

Wind Spring 15 a ajuns la final

Foto: Oana Cernat
 

Scopul exerciţiului „Wind Spring 15” a constat în dezvoltarea nivelului de instruire al forţelor armate participante, dezvoltarea nivelului de interoperabilitate între militarii armatelor României, Marii Britanii Statelor Unite ale Americii şi R.Moldova prin implementarea unitară a sistemului de comandă şi control, utilizarea în comun a tehnicilor, tacticilor şi procedurilor, specifice operaţiilor de mare intensitate în câmpul de luptă modern.

Exerciţiul militar „Wind Spring 15” a ajuns la final

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite