Filmul „Aripi frânte”, despre violenţa în familie, este proiectat luni la Parcul de Soft din Galaţi. Accesul este liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul are loc în cadrul unei campanii naţionale pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, derulată de Asociaţia Necuvinte în colaborare cu Poliţia Română. La întâlnirea de luni sunt aşteptate persoanele interesate de fenomen, victime ale abuzurilor, reprezentanţi ai societăţii civile.

Luni, 31 iulie 2017, începând cu ora 10:00, în sala de conferinţă din incinta Parcului pentru Tehnologia Informaţiei (din Str. Portului nr. 23), va avea loc un eveniment de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la fenomenul violenţei în familie.

Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar “Aripi Frânte” care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România care nu au cerut ajutorul nimănui, prin câteva cazuri ale unor deţinute aflate în Penitenciarul de Femei Târgşor.  

Documentarul este construit în jurul poveştilor unor femei care au trăit o viaţă în abuzuri şi frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferinţe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze şi să devina din victimă agresor, făcându-şi singure dreptate.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Necuvinte (în colaborare cu Poliţia Română şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi) şi face parte din cadrul Caravanei naţionale de promovare a campaniei Aripi Frânte. În cadrul evenimentului se vor distribui materiale şi se vor purta discuţii cu participanţii privind metodele de prevenire şi ieşire dintr-o relaţie de tip abuziv.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai instituţiilor publice, membri ai organizaţiilor neguvernamentale şi alte persoane interesate.

Campania naţională de prevenire a violenţei intrafamiliale „Aripi Frânte” a fost lansată de Asociaţia Necuvinte pe data de 1 iulie 2016 în colaborare, cu Poliţia Română .

În cadrul acestei campanii, a fost realizat şi Ghidul Siguranţei Victimelor Violenţei în Familie care până la finalul anului va fi distribuit în toate secţiile de poliţie la nivel naţional. Acest Ghid se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu.

Ghidul este însoţit de afişe care vor fi lipite în scările de bloc la aviziere. Afişele vizează “cifra neagră” a violenţei, acele persoane necuprinse de nici o statistică, care nu au vorbit niciodată despre ceea ce trăiesc.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite