Festivalul de film KineDok continuă la  Galaţi. Joi seară este proiectată pelicula „Toto şi surorile lui”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul documentar prezentat la Muzeul de Artă Vizuală este realizat de regizorul Alexander Nanau şi aduce în prim plan o poveste dramatică, dar plină de morală. Intrarea publicului este, ca de obicei, liberă.

Muzeul de Artă Vizuală invită cinefilii din Galaţi la proiecţia documentarului „Toto şi surorile lui” (România, 2014), regizat de Alexander Nanau. Evenimentul are loc joi, 19 mai 2016, de la ora 18,00, în cadrul programului KineDok powered by One World Romania, ediţia a doua.

Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.

După „Lumea lui Ion B.” – documentarul său observaţional cu care a câştigat un premiu Emmy - Alexander Nanau ne aduce incredibila poveste de familie a lui Toto (10 ani) şi a surorilorlui, Ana (17) şi Andreea (15).

În timp ce mama lui e la închisoare, Toto învaţă cu pasiune să danseze, să citească şi să scrie, în timp ce surorile lui încearcă să ţină familia unită, într-o lume care a uitat de mult ce înseamnă inocenţa copilăriei. Ce se întâmplă când descoperim că putem să ducem o viaţă mai bună decât pot să ne ofere părinţii noştri?

PREMII ŞI FESTIVALURI

2015 - Tribeca Film Festival, SUA
2015 - Festival Premiers Plans d'Angers, Franţa, Grand Jury Prize
2015 - International Film Festival Rotterdam, Olanda
2014 - Silver Eye Awards, RepublicaCeha, Best Eastern European Feature Documentary
2014 - DOK Leipzig, Germania, Ecumenical Jury and Trade Union Prizes
2014 - Festival deiPopoli, Italia, Audience Award
2014 - Stockholm International Film Festival, Suedia
2014 - Warsaw Film Festival, Polonia, Best Documentary
2014 - Zurich Film Festival, Elvetia, Best International Documentary
2015- Premiul Gopo pentru cel mai bun documentar
2016- Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Prix France Culture Cinéma.

Despre Alexander Nanau

Născut pe 18 mai 1979 în Romania , regizorul Alexander Nanau a studiat regie la Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin. A devenit un nume în lumea germană de teatru şi film, lucrând ca prim asistent de regie şi regizor secund.

Printre filmele pe care le-a regizat şi le-a produs se numără documentarul „Peter Zadek pune în scenă Peer Gynt” (2006), prezent la numeroase festivaluri internaţionale şi distribuit în toate cinematografele din Germania.

A semnat şi documentarul ,,Lumea văzută de Ion B.” ce a câştigat Premiul Gopo în 2010, pentru cel mai bun documentar, regizorul câştigând premiul Emmy, în acelaşi an.
 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri