Cei mai mari gândaci din lume, dar şi cei mai frumoşi fluturi vii pot fi văzuţi la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul celor două expoziţii FOTO CMSN Galaţi
Afişul celor două expoziţii FOTO CMSN Galaţi

Printre cele peste 150 de exponate, publicul va putea admira câteva rarităţi din lumea insectelor, cum ar fi: gândacul Goliat (care are aproape 100 de grame), fluturele Chrysiridia madagascariensis (considerat cel mai frumos din lume), dar şi o serie de gâmgănii experte în arta camuflajului.

Începând de miercuri, 18 mai 2016, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi pot fi admirate două noi expoziţii temporare: „Lumea insectelor” şi „Fluturi vii”.

Expoziţiei temporară „Lumea insectelor”, de la etajul 1 al instituţiei,  se constituie într-o incursiune fascinantă în lumea a peste 150 specii de insecte naturalizate (fluturi, cicade, călugăriţe, gândaci, fasmide, fulgoride), toate curiozităţi ale naturii în prisma mărimii, coloritului şi a formei.

Publicul va avea ocazia să vadă cel mai frumos fluture din lume, Chrysiridia madagascariensis, dar şi cei mai mari gândaci din lume, locuitori ai pădurilor tropicale. Gândacul Goliat, de exemplu, originar din Africa, poate atinge o lungime de 10 cm şi o greutate de 100 grame.

De asemenea, publicul va face cunoştinţă cu maeştrii camuflării, fasmidele, care pot fi uşor confundate cu frunzele sau ramurile subţiri ale vegetaţiei în care trăiesc. Expoziţia „Lumea insectelor” va putea fi vizitată până pe data de 2 octombrie 2016.

Pentru prima dată în oraşul nostru, într-un spaţiu situat în imediata apropiere a clădirii muzeului, publicul va avea ocazia să descopere lumea fascinantă a fluturilor exotici.

Fluturi de toate culorile, originari din Peru, Bolivia, Mexic, India, Brazilia, Paraguay, Australia, Japonia, Taiwan, China sau Africa, vor încânta de acum privirile vizitatorilor care vor pătrunde într-un ambient frumos amenajat şi cu un climat special menţinut pentru ca speciile de fluturi să poată supravieţui.

În cadrul expoziţiei vii vor putea fi văzuţi fluturi de dimensiuni mari, anvergura aripilor fiind între 8 şi 20 cm. Fluturele „Împărat”, fluturele „Luna albastră”, „Molia Lunii africană”, Fluturele „Cap de bufniţă” sau fluturele „Flacăra vie”, sunt doar câteva din speciile exotice pe care gălătenii le vor putea vedea zburând pe lângă ei în cadrul expoziţiei de „Fluturi Vii”.

Galaţi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite