Festival culinar la Galaţi. Detalii despre Pizza Fest, evenimentul ce va avea loc în perioada 7-9 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Pizza Fest este un concept 100% gălăţean, născut din stăruinţa unor pasionaţi de arta culinară din Galaţi. Evenimentul va avea loc în Grădina Publică, zilnic, între orele 11,00-23,00, şi înglobează şi un concurs culinar.

Moda festivalurilor culinare pare să fi atins şi Galaţiul care, iată, pentru a treia oară în acest an, găzduieşte un astfel de eveniment. De data aceasta, însă, evenimentul – Pizza Fest se numeşte - nu este unul „importat”, ci este gândit şi realizat de o echipă sută la sută gălăţeană.

Pizza Fest nu este însă doar un prilej de a degusta mâncare bună, ci înglobează şi un concurs est-european, în cadrul căruia pizzarii - fie ei profesionişti sau pur şi simplu pasionaţi şi/sau experimentaţi, reprezentându-şi propriile pizzerii sau doar pe sine - îşi pot valida cunoştinţele în faţa unui juriu de mare notorietate în lumea pizzei, sub egida unui regulament destul de strict şi bine pus la punct.

Bineînţeles, publicul din Galaţi va da şi el propriul verdict pentru pizza pe care organizatorul o va oferi, prin aceşti maeştri pizzari.

„Este o idee 100% a oraşului. Administratorul Pizza Fest şi maestrul Cătălin Secuian, echipa de organizare, majoritatea partenerilor şi colaboratorilor, toţi suntem din Galaţi. Este pentru prima data când se întâmplă asta şi ne bucurăm să folosim resurse de acasă. Aşa că ne dorim ce este mai bun pentru comunitatea noastră.  Vom avea varietate de băuturi, deserturi, muzică şi spectacol cu gust bun de pizza de la mari maeştri pizzaiolo. Cei mai mulţi dintre ei vin pentru prima data la noi în oraş şi abia aşteptăm să îi vedem în plină desfăşurare de forţe, spune Dana Tachici, PR-ul evenimentului.

Ce ne aşteaptă în cele 3 zile de Pizza Fest

Pizza Fest vine cu prima sa ediţie în Galaţi, între 7 şi 9 iunie, în Grădina Publică, Galaţi. Organizatorii anunţă un  fest culinar prin care îşi propun să dea start verii, într-un mod fresh, savuros şi îndrăgit de toată lumea: cu pizza.

Şi nu orice pizza, ci una maturată, cu ingrediente selecţionate, mozzarella şi sos pomodoro atent alese de la producători italieni consacraţi.

Pizza Fest (link https://www.facebook.com/PizzaFestGalati/) se desfăşoară pe parcursul a trei zile - vineri, sâmbătă şi duminică - între 7 şi 9 iunie, de la 11,00 la 23,00.

Cuptoarele vor deja încinse la ora 11,00 şi nu se vor opri până seara, timp în care ne putem relaxa în zonele de outdoor lounge special amenajate în zonele verzi.

Pe lângă pizza, spun organizatorii, ne vom mai putea bucura de varietate de deserturi, printre care clătite, cannoli sicilieni, îngheţată artizanală italienească, profiterol şi alte dulciuri. Evident şi tot felul de băuturi. 

Se vor putea face poze, muzica nu se va opri nicio clipă, iar maeştrii pizzaiolo vor face deliciul privitorilor şi al degustătorilor. Există şi ceva surprize pentru cei mici.

Un amănunt important este că pizza şi băuturile de la bar se vor achita la punctele de plată special amenajate şi pot fi ridicate de la cuptoare, respectiv bar, în baza bonului eliberat la casierii. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite