Eveniment sportiv în scop caritabil la Galaţi. Fondurile vor fi folosite pentru susţinerea unor proiecte locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul va avea loc pe 13 septembrie 2015, între orele 8,00 şi 12,00,  pe Faleza Dunării. Vor fi patru probe: semimaraton (21 kilometri), ştafetă (3x7 kilometri), cros (7 kilometri) şi cursa populară (3 kilometri, cursă recomandată copiilor sub 16 ani). Cursele sunt cu taxă de participare (banii vor fi donaţi în scopuri caritabile), dar şi cu premii.

Grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Galaţi organizează a doua ediţie a evenimentului „SemiMaraton Galaţi”, în scopul strângerii de fonduri pentru concretizarea proiectelor unor organizaţii neguvernamentale locale.

Potrivit organizatorilor, banii vor fi dirijaţi către concretizarea unor proiecte care ţin de creşterea gradului de civilizaţie din oraşul nostru, cum ar fi sterilizarea câinilor comunitari, promovarea agricultorilor locali şi a alimentelor sănătoase, recuperarea şi integrarea copiilor cu autism şi a persoanelor cu dizabilităţi, prevenirea abandonului şcolar în rândul elevilor fără posibilităţi materiale însemnate sau celebrarea Zilei Fericirii la Galaţi.

Semimaratonul Galaţi se va desfăşura pe Faleza Dunării, pe 13 septembrie, între orele 8,00 şi 12,00, şi va include patru probe: semimaraton (21 km), ştafetă (3x7 km), cros (7 km) şi cursa populară (3 km, cursă recomandată copiilor sub 16 ani).

Proiectele propuse de ONG-urile locale şi care au nevoie de suportul comunităţii pot fi studiate pe platforma evenimentului – http://semimaraton.fundatiacomunitaragalati.ro/.

Gălăţenii care doresc să sprijine unul dintre aceste proiecte o pot face participând la SemiMaratonul Galaţi şi alergând în numele ONG-ului ales. Înscrierile se pot face pe platforma evenimentului până la data de 10 septembrie. Taxele de participare, care vor fi achitate la organizator, sunt în cuantum de 70 lei pentru semimaraton, 50 de lei/persoană pentru ştafetă, 50 lei pentru cros şi 30 de lei pentru cursa populară. Cursa populară este singura probă la care înscrierile şi achitarea taxei de participare se pot face şi în ziua evenimentului.

Toţi participanţii înscrişi vor primi cipuri care le vor măsura timpii de concurs. Primii 200 de înscrişi confirmaţi (cu taxa de participare achitată) vor primi cadou tricoul oficial al evenimentului.

Primii clasaţi la categoriile semimaraton, ştafetă şi cros vor fi premiaţi cu câte o tabletă. De asemenea, vor exista şi premii de consolare. Valoarea totală a premiilor este de 9.000 de lei.

Se estimează că vor fi 500 de participanţi la cea de-a doua ediţie a SemiMaratonului Galaţi, între aceştia numărându-se şi micii baschetbalişti antrenaţi de Florin Nini.

Prima ediţie a SemiMaratonului Galaţi, desfăşurată pe 12 octombrie 2014, a reunit 300 de participanţi, care au alergat pentru 11 cauze propuse de 10 ONG-uri locale, adunând în total puţin peste 20.000 de lei.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite