Englezii vor mânca roşii cultivate în solariile din comuna gălăţeană Matca

0
0

O firmă din Marea Britanie şi-a exprimat intenţia de a importa anual 100.000 de tone de tomate produse la Galaţi. Reprezentantul acesteia s-a declarat încântat de modul ecologic în care le cultivă „mătcaşii" şi a propus încheierea unui contract pe 10 ani.

Faimoşii legumicultori din comuna gălăţeană Matca pot spune că au scăpat de bătaia de joc a intermediarilor care le cumpărau recoltele pe mai nimic pentru a le revinde la suprapreţ altor intermendiari, verigi intermediare între ei şi falşii producători din pieţe.

Reprezentantul unei firme din Marea Britanie, cu activitate în domeniul importului şi distribuţiei de legume şi fructe, a vizitat solariile mătcaşilor, pe care i-a găsit muncind, şi s-a declarat plăcut impresionat de ceea ce a văzut.

„Este extraordinară această roşie. Are un gust excelent, o aromă naturală şi se vede cu ochiul liber cât este de sănătoasă.", a afirmat Steven Slade, care n-a ezitat să guste tomate culese direct de pe vrej.

Negocierile purtate cu reprezentantul firmei britanice au avut drept rezultat propunerea acestuia pentru încheierea unui contract cu durata de 10 ani, în baza căruia legumicultorii din Matca ar urma să livreze 100.000 de tone de roşii anual.

Mătcaşii sunt încântaţi că astfel vor scăpa de intermediari.

Se pare că importatorul britanic a oferit pentru kilogramul de roșii 1 leu și 80 de bani, urmând ca, în Anglia, tomatele gălăţene să se vândă cu 2 euro, cu un profit semnificativ.

Dacă mătcaşii se bucură, consumatorii gălăţeni nu prea au de ce, caci vor rămâne fără alternativă la legumele făţoase, scumpe, fără niciun gust şi pline de chimicale, din import.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri