Duelul „galeriilor”: Simpatizanţii celor doi candidaţi se pot întâlni pe străzi, unii la miting, alţii la „plimbare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitingul autorizat va începe la ora 17.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Mitingul autorizat va începe la ora 17.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Reprezentanţii PSD Galaţi au obţinut autorizaţie pentru un miting electoral, în vreme ce ACL-ul nu. Primăria spune că nu pot avea loc două mitinguri în acelaşi timp şi în locuri în care suporterii se pot intersecta. În aceste condiţii, ACL-ul va organiza o „plimbare”!

Primăria municipiului Galaţi aduce la cunoştinţă publică faptul că a autorizat o singură adunare publică pe data de 14 noiembrie 2014.

În conformitate cu prevederile legii 60/1990 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, comisia specială întrunită din dispoziţia primarului a autorizat desfăşurarea marşului de susţinere a candidatului Victor Viorel Ponta la alegerile prezidenţiale, turul al II-lea, adunare publică pentru care a făcut cerere Partidul Social Democrat – Organizaţia Galaţi, în data de 10.11.2014. Marşul electoral se va desfăşura pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor – Palatul Prefecturii, coloana de manifestanţi urmând să parcurgă traseul pe banda I de circulaţie, pe străzile Brăilei şi Domnească.

În ziua de 12.11.2014, Alianţa Creştin – Liberală Galaţi a depus la primărie o solicitare pentru desfăşurarea unei adunări publice (marş electoral) pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor – Prefectura Galaţi, între orele 16.30 – 19.00. Solicitarea ACL a primit aviz negativ, adunarea publică nefiind astfel autorizată pe motiv că marşul electoral urma să se desfăşoare pe acelaşi traseu şi în acelaşi interval orar cu cel autorizat deja, fapt interzis de art. 5 alin. 2 din Legea 60/1990 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

În ziua de 13.11.2014, ACL Galaţi a depus o nouă solicitare pentru autorizarea unui miting electoral pe traseul Sala Sporturilor – Potcoava de Aur, în intervalul orar 16.30 – 19.30. Şi această solicitare a primit aviz negativ, întrucât traseul şi intervalul orar de desfăşurare se suprapun cu cele ale adunării publice deja autorizate (marş electoral PSD), fapt interzis de art. 5 alin. 2 din Legea 60/1990 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. Totodată, solicitarea ACL din 13.11.2014 a fost avizată negativ şi pe motiv că a fost depusă cu mai puţin de 3 zile înaintea desfăşurării adunării publice, ori Legea nr. 60/1990, la art. 7, prevede că solicitările de acest gen se depun la registratura primăriei cu cel puţin 3 zile înaintea desfăşurării adunării publice.

Primăria municipiului Galaţi atrage atenţia că organizarea oricăror adunări publice, indiferent de natura lor, fără autorizaţie, este interzisă de lege, iar cei care încalcă prevederile legale vor fi sancţionaţi potrivit legislaţiei în vigoare.

În aceste condiţii, simpatizanţii ACL galaţi au decis să facă o plimbare prin oraş. Iată cum sună mobilizarea simpatizanţilor lui Klaus Iohannis care circulă pe Facebook:

„Dragi gălăţeni, din solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să-şi exercite dreptul democratic de a vota nici după 7 ore de stat la cozi interminabile, şi fiindcă NU dorim să trăim într-o ţară condusă de un preşedinte iresponsabil, mitoman şi trădător ne întâlnim la o plimbare paşnică, VINERI, 14 noiembrie, ora 18:00, pe esplanada VIP din TIGLINA 1.

Vrem să trăim într-o Românie în care statul de drept să fie respectat, în care Justiţia să rămână independentă, iar românii din diaspora să nu mai fie batjocoriţi. Vrem un stat aflat în slujba cetăţenilor săi, care să le asigure românilor din diaspora toate condiţiile pentru ca aceştia să voteze civilizat: vot prin corespondenţă, mai multe secţii şi timp prelungit de votare.

Vă aşteptăm alături să arătăm că suntem o voce şi putem să ne decidem soarta.

GHINION, GALAŢIUL NU E ROŞU. Coborâm în stradă, VINERI 14 noiembrie, ora 18.00, loc de întâlnire esplanada VIP din TIGLINA 1”.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite