Drumul expres Galaţi-Brăila, scos la licitaţie. Ce sumă imensă urmează să fie plătită pentru cei 11 kilometri de şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul de licitaţie a fost postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP) joi, 3 octombrie, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Termenul de depunere a ofertelor este 10 decembrie 2019.

Ceea ce la un moment dat părea doar o promisiune electorală – respectiv realizarea unui drum expres între Galaţi şi Brăila – pare pe cale să devină realitate. 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat anunţul de licitaţie, joi, 3 octombrie 2019, în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP), data limită de depunere a ofertelor fiind 10 decembrie 2019.

„Anunţul de participare pentru procedura de atribuire a licitaţiei deschise are ca obiect „Proiectare şi Execuţie Drum Expres Brăila - Galaţi" în lungime de aproximativ 11 km”, a precizat CNAIR.

Valoarea estimată a contractului este de 530.312.447,16 lei, fără TVA, adică aproximativ 112 milioane de euro, rezultând un cost de execuţie de circa 10 milioane de euro pe kilometru.

Durata contractului este de 94 luni şi cuprinde 10 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie a acestora.

„Durata contractului de lucrări poate varia în funcţie de perioada de garanţie a lucrărilor ofertată de operatorul economic desemnat câştigător”, amia precizat CNAIR.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite