VIDEO O turmă de oi a încurcat circulaţia pe Autostrada Soarelui. Mioarele treceau podul de la Cernavodă, mânate de ciobani ca pe câmp

0
0

O turmă de oi a fost filmată pe podul de la Cernavodă, peste Dunăre, de pe Autostrada Soarelui. Mioarele ocupau aproape tot carosabilul, iar ciobanii le mânau ca pe câmp.

Imaginile au fost surprinse de Cosmin Bârzan, liderul Centrului pentru Resurse Civice din Constanţa, în drum spre Bucureşti. 

Bârzan se afla într-o maşină care traversa podul de la Cernavodă, de pe Autostrada Soarelui, dar drumul care se reduce pe pod la două benzi era ocupat aproape în întregime de turma de mioare

„Transhumanţa... România, aproape de 20.20“, a remarcat Cosmin. 

Turmele de animale, câinii şi alte vietăţi intră mereu pe autostradă, punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Un tânăr arhitect din Medgidia, Ersin Bactişa, se luptă acum între viaţă şi moarte, în urma unui accident extrem de grav, produs când un câine a apărut în faţa maşinii pe Autostrada Soarelui. Ca să evite animalul, şoferul a făcut o manevră bruscă, ce l-a dus direct în parapet.

Direcţia de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa spune că mereu trebuie să intervină pe Autostrada Soarelui, pentru a îndepărta ciobanii cu turme care pasc aproape de parapetul metalic.

„Este o problemă cu care ne confruntăm aproape zilnic. 

Ciobanii rup gardul de protecţie şi îşi mână animalele spre aceste zone, punând în pericol siguranţa traficului. Se întâmplă atât pe Autostrada A2, cât şi pe A4 (Ovidiu-Agigea).

Pe lângă verificarea permanentă a integrităţii gardului de protecţie pe toată zona de administrare, Secţia Autostrăzi a D.R.D.P. Constanţa a facut numeroase sesizări la poliţie, dar fenomenul continuă.

Vă rugăm să circulaţi cu atenţie!“ 

Pe aceeaşi temă: 

Pericol pe Autostrada Soarelui. Turme de animale pasc aproape de parapet, mânate de ciobani. „Am făcut numeroase sesizări la poliţie, dar fenomenul continuă“

Tânăr arhitect, rănit grav pe Autostrada Soarelui. A încercat să evite un câine şi a intrat cu maşina în parapet

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri