Dorel lovește din nou la Galați. Copaci ciuntiți de muncitorii care lucrează pe șantierul unei străzi centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După „isprava” de zilele trecute cu copacii asfaltați pe o stradă din Galați, meșterul Dorel lovește din nou. Mai mulți copaci au fost ciuntiți de lucrările efectuate pe un principal bulevard din oraș.

Copaci ciuntiți de muncitori , la Galați FOTO: Garda de Mediu
Copaci ciuntiți de muncitori , la Galați FOTO: Garda de Mediu

O echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Galați, a efectuat un control la două șantiere de construcții importante de pe strada Domnească.

Inspectorii au constatat că „rădăcinile unor copaci au fost afectate în timpul lucrărilor de construcție”. De asemenea, desfășurarea lucrărilor „nu a respectat normele legale privind protecția spațiilor verzi și a mediului înconjurător”.

Cele două firme implicate au fost sancționate conform Legii nr. 24/2007, fiecare amendă fiind în valoare de 5.000 lei.

„Protejarea mediului înconjurător este o responsabilitate pe care o avem cu toții. Vom continua să monitorizăm și să intervenim acolo unde este necesar pentru a asigura un mediu sănătos și durabil pentru comunitatea noastră”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Galați.

În urma controlului, au fost stabilite măsuri cu privire la „respectarea prevederilor legale privind protecția spațiilor verzi și a mediului înconjurător și implementarea unor măsuri suplimentare pentru evitarea deteriorării copacilor în timpul lucrărilor”.

Copaci asfaltați pe trotuarul unei străzi cu piatră cubică și gropi

Nu este prima ispravă de acest gen. Mai multe imagini postate în mediul online, pe 4 martie 2024, în care se vede cum angajați ai Serviciului Public Ecosal au asfaltat trunchiurile copacilor de pe strada Bravilor, în apropierea parcului CFR din Galați, au stârnit revoltă.

Primăria Galați a fost sesizată despre situația absurdă, în care mai mulți copaci au fost sufocați de asfaltul turnat pe trotuar.

De amintit este și că autoritățile au considerat mai oportun să asfalteze trotuarele și nu strada plină de gropi.

Reprezentanții Primăriei Galați spun că asfaltarea copacilor este o greșeală a uneia dintre echipele Ecosal. Potrivit aceleiași surse, s-a dispus eliberarea trunchiurilor copacilor de asfalt, iar cei vinovați de situația amintită sunt anchetați, urmând ca împotriva lor să fie luate măsurile administrative corespunzătoare.

În acest caz, Garda de Mediu a amendat Ecosal cu suma de 5.000 lei. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite