Doi tineri din Galați, pe podium la concursul de inventivitate în IT „Hackathon”, organizat de Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa românească de la Hackaton
Echipa românească de la Hackaton

Florin Bârhală are 22 de ani și lucrează la firma Class IT din București. Ionuț Dobre are 23 de ani și este angajat la Development Gatewaig, tot din Bucureşti.


O echipă formată din tineri specialişti IT din România a urcat pe podiumul Hackathon, cel mai mare concurs de profil organizat vreodată în Parlamentul European, care a reunit 54 specialişti din 17 ţări, dintre care 14 ţări europene alături de Canada, SUA şi China. Evenimentul a fost organizat în perioada 8-9 noiembrie, de europarlamentarul Petru Luhan, în parteneriat cu Google si Skype. Concursul a avut loc la sediul Google din Bruxelles.

Tinerii români şi-au surclasat majoritatea competitorilor, clasându-se pe un onorabil loc III la categoria care a vizat calitatea conexiunii de internet mobil. Primele două locuri au fost ocupate de echipaje din Italia.
Concursul a fost destul de dificil mai ales că echipele nu au ştiut ce aplicaţie a făcut alt echipaj astfel încât nici la finalul competiţiei nici câştigătorii nu au ştiut ce a făcut fiecare în parte. În cele 24 de ore pe care le-au avut la dispoziţie, concurenţii au încercat să dezvolte soluţii tehnice pentru îmbunătăţirea serviciilor de internet pe telefonul mobil. Aplicaţiile create de tinerii IT-işti au fost analizate de un juriu format din reprezentanţi ai Google, Harvard University şi Citizen Lab.

Cei patru români ocupanţi ai locul III sunt Werner Walter Schenider, 26 ani, din Arad, Florin Bârhală, 22 ani, din Galaţi, Alexandru Artimon, 26 ani, din Suceava şi Ionuţ Dobre, 23 ani, din Galaţi, toţi specialişti în reţele android. Alexandru Artimon, Ionuţ Dobre, Werner Walter Schenider lucrează la Development Gatewaig din Bucureşti, în timp ce Florin Bârhală la Class IT din Capitală.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite