Dispare o sursă de cozi interminabile la Fisc. Primăriile din judeţul Galaţi, conectate direct la baza de date a ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin introducerea unui soft specializat, numit PatrimVen, orice primărie poate obţine acum direct orice fel de date legate de veniturile unei persoane, fără să mai fie nevoie de certificate de atestate fiscală sau adeverinţe de venit. Practic, dispar o serie de cozi de la ANAF, se simplifică dosarele şi se reduce timpul pierdut de contribuabili.

Veşti bune pentru contribuabilii din judeţul Galaţi, care scapă de o procedură birocratică ce le consuma mult timp şi îi umplea de nervi. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi a finalizat implementarea în judeţul Galaţi a aplicaţiei „PatrimVen”, prin care se realizează o comunicare directă între primăriile localităţilor din judeţ şi ANAF în privinţa patrimoniului şi veniturilor cetăţenilor. 

Datele deţinute de ANAF le sunt necesare funcţionarilor din primării pentru rezolvarea mai multor situaţii, cum ar fi aflarea conturilor bancare şi blocarea acestora pentru executarea silită în cazurile celor care au datorii la plata taxelor şi impozitelor locale. Altă utilitate a noii aplicaţii este că funcţionarii nu mai trebuie să le ceară solicitanţilor de ajutoare sociale sau acordarea unei locuinţe sociale să prezinte o adeverinţă de venit, aceste informaţii fiind preluate direct de la ANAF.

În acelaşi timp, implementarea aplicaţiei „PatrimVen” le este utilă tuturor gălăţenilor pentru că nu mai sunt nevoiţi să meargă la ghişeele ANAF pentru obţinerea unui certificat de atestare fiscală. Se evită astfel deplasarea la sediul organului fiscal, economisindu-se timp şi cheltuielile cu deplasarea şi consumabilele necesare tipăririi formularelor.

„În situaţia în care pentru soluţionarea unei cereri adresate primăriilor din judeţul Galaţi este necesară prezentarea unui Certificat de atestare fiscală, a unei adeverinţe de venit sau a unui alt document cu privire la situaţia fiscală a persoanei în cauză, acestea au obligaţia să solicite documentele mai sus menţionate la organele fiscale teritoriale ale ANAF. Utilizând aplicaţia PatrimVen, persoanele fizice sau juridice nu mai au obligaţia depunerii certificatului, adeverinţei sau a documentului, nemaifiind nevoiţi să se deplaseze la sediile ANAF”, a declarat Cristian Mirică, şeful AJFP Galaţi. 

În fiecare primărie va fi numit un funcţionar care va avea acces la informaţiile pe care le deţine ANAF-ul şi care sunt utile primăriilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite