Director de teatru acuzat că și-a angajat soția în instituția de cultură. ANI a sesizat Parchetul

0
Publicat:

Agenția Națională Integritate a sesizat Parchetul în legătură cu un conflict de interese în cazul lui Teodor Niță, directorul Teatrului „Nae Leonard” din Galați. Acesta și-a angajat soția la teatru.

Teodor Niță, directorul Teatrului Muzical din Galați FOTO: Arhivă Adevărul
Teodor Niță, directorul Teatrului Muzical din Galați FOTO: Arhivă Adevărul

Potrivit ANI, managerul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați. Teodor Niță, nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Procedural, persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

În sesizarea ANI se arată că soția directorului Niță a fost angajată în teatru în perioada martie 2018 – iulie 2019 și a obținut venituri în valoare de 62.110 de lei.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către Teodor Niță, managerul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, a infracţiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în calitate de manager al teatrului a semnat, avizat și aprobat o serie de documente ce au avut ca efect angajarea soției acestuia în cadrul aceleiași instituții, acesta obținând venituri în perioada martie 2018 – iulie 2019 în valoare de 62.110 Lei”, a comunicat Agenția Națională Integritate. 

Pe lângă funcția de director al Teatrului Nae Leonard din Galați, Teodor Niţă este şi decan la Universitatea „Dunărea de Jos”, iar soţia sa, Silvia Niţă, este conferenţiar universitar.

Potrivit declarației de avere depusă pe 14.06.2022 pe site-ul uiversității gălățene, Teodor Niţă a obținut venituri anuale de 158.395 lei de la Universitatea „Dunărea de Jos” şi 88.683 lei de la Teatrul de Operă, în timp ce soţia a avut un salariu anul de 88.979 lei de la Universitate şi 57.407 lei ca solistă la teatru. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite