Din 2011: Şomerii "leneşi" vor fi lăsaţi fără indemnizaţia de somaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Galaţi sunt peste 20.000 de şomeri
În judeţul Galaţi sunt peste 20.000 de şomeri

De anul viitor, şomerii nu vor mai primi indemnizaţie de somaj daca refuză un loc de munca, indiferent de distanţa faţă de localitatea de domiciliu în care se află postul ofertat, sau nu participă la programe de formare profesională.

Legislaţia în vigoare sistează indemnizaţia de somaj doar în cazul în care locul de muncă refuzat este situat la o distanţa de cel mult 50 kilometri de localitatea de domiciliu.

Ordonanţa aprobată de Guvern elimină insa condiţia legată de distanţa la care trebuie să se afle locul de muncă ofertat pentru sistarea indemnizaţiei de somaj.

 "Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj persoanele care, la data solicitării dreptului, refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor sau refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă", este stabilit prin ordonanţa Guvernului. Noua regulă va fi aplicată de la 1 ianuarie 2011.

Indemnizaţia de şomaj se reduce la 375 de lei

De asemenea, va scădea valoarea indemnizaţiei de şomaj. Indemnizaţia de somaj va reprezenta, începand cu anul viitor, 75% din valoarea indicatorului social de referinta, de 500 lei, şi nu va mai fi raportată la salariul minim, majorat la 670 lei. Schimbările nu îi vor afecta pe cei care se află deja în şomaj.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite