Digul de apărare a Galaţiului este aproape finalizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Digul de apărare a municipiului Galaţi, care se întinde pe o lungime de patru kilometri şi jumătate, este aproape finalizat, la realizarea acestuia utilizându-se până acum peste 250.000 de saci cu nisip, care susţin hidrobarajul. Dunărea continuă să crească la Galaţi. În această dimineaţă, la ora 7.00, fluviul avea o cotă de 680 cm (80 cm peste cota de inundaţie). Potrivit ultimei prognoze, nivelul maxim, de 686 cm, va fi atin

1400 de militari, pompieri şi jandarmi lucrează la supraînălţarea unui dig de 4,5 km la Galaţi

Galaţi: "Dacă digul nu rezistă avem de-a face cu cel mai mare dezastru urban din România după cel de-al Doilea Război Mondial"

VIDEO-FOTO-Viitura se apropie cu paşi repezi de Galaţi!

Botoşani: Judeţ păzit doar de digurile lui Ceauşescu

Se fac în continuare lucrări de supraînălţare şi consolidare, în funcţie de cotele de nivel, şi se realizează un stoc de saci care să poată fi utilizaţi în zonele cu infiltraţii. De asemenea, se vor instala motopompe, care că poată fi utilizate în caz de necesitate pentru evacuarea apei din incinte.

Ultima apărare în calea apelor: se ridică diguri din saci cu nisip pe străzile oraşului

Poveste incredibilă/ O tânără voluntară de 18 ani a dat bac-ul între două operaţiuni de salvare

150 de specialişti de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Galaţi, Argeş, Mureş, Vaslui, Botoşani, Oradea monitorizează lucrările realizate de peste 1.400 de pompieri, jandarmi şi militari, conform unui comunicat al Prefecturii Galaţi.

GALERIE FOTO/ Alertă! Galaţiul, sub ape. Zona industrială este parţial inundată

Siretul, în schimb, scade vertiginos, cota la Şendreni fiind mai mică cu 32 cm, faţă de ieri dimineaţă. Acesta este efectul deversărilor controlate din acumulările Călimăneşti şi Movileni, debitul râului (la deversare) ajungând astăzi la circa 1.200 mc/s, jumătate din vârful de sarcină al acestei perioade.

Numai la Şendreni, pentru consolidarea şi supraînălţarea digului de apărare s-au folosit până acum peste 100.000 de saci cu nisip şi pământ.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite