Deţinut de la Penitenciarul Galaţi infectat cu noul coronavirus. Potenţiala sursă de infectare ar fi un profesor care preda la unitatea de detenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Galaţi Foto: arhivă Adevărul
Penitenciarul Galaţi Foto: arhivă Adevărul

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat că persoana privată de libertate a fost transferată la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, unde i se administrează tratament medical specific.

Două persoane private de libertate încarcerate la Penitenciarele Galaţi şi Bucureşti-Rahova au fost confirmate pozitiv la testele efectuate pentru SARSCoV-2. Acestora li se administrează, în prezent, tratamentul medical specific, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava.

”Potenţiala sursă de infectare în cazul deţinutului custodiat de Penitenciarul Galaţi o constituie un cadru didactic confirmat pozitiv SARS-CoV-2, angajat al uneia dintre unităţile şcolare publice colaboratoare”, au precizat reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Administraţiile ambelor locuri de deţinere au informat Direcţiile de Sănătate Publică competente şi au implementat măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi).

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Restricţii severe în localităţile din Alba afectate de coronavirus: restaurante închise, masca obligatorie, învăţământ exclusiv online

Italia. Noi restricţii anti-coronavirus şi prelungirea stării de urgenţă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite