Descinderi DIICOT în 38 de locaţii din Galaţi şi Brăila. 90 de indivizi, săltaţi de acasă şi duşi la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Oamenii legii au descins, joi, 28 noiembrie 2019, la primele ore ale dimineţii, în nu mai puţin de 38 de locaţii din cele două judeţe, precum şi în Bucureşti. Alte 42 de percheziţii au avut loc ieri în 42 de locaţii din Buzău şi Bucureşti, într-o cauză conexă.

Joi, 28 noiembrie 2019, încă de la primele ore ale dimineţii, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii au făcut simultan descinderi în imobile deţinute de membrii unei reţele de traficanţi de droguri din Galaţi, Brăila şi Bucureşti. 

În total, s-au efectuat 38 de percheziţii, iar cu acestă ocazie au fost puse în aplicare peste 90 de mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupului infracţional organizat.

La acţiunea participă poliţiştii din cadrul BCCO Galaţi - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, sub coordonarea procurorilor DIICOT – B.T. Brăila, împreună cu luptători ai S.I.A.S..

Sunt vizate locaţii din municipiul Brăila-cartierul Lacu Dulce, municipiul Bucureşti şi municipiul Galaţi, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Acţiunea este conexă cu o alta, la fel de amplă, desfăşurată miercuri, 27 noiembrie, când lucrătorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău au efectuat un număr de 42 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, dar şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie.

În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada februarie 2018 – noiembrie 2019, pe raza judeţului Buzău a acţionat o reţea infracţională formată din 27 persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani, ce a avut ca principal scop derularea de activităţi pe linia procurării, în condiţii de clandestinitate, de droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (comprimate MDMA) şi diverse produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, transportarea, depozitarea temporară, manipularea, ambalarea şi revânzarea lor către consumatori din municipiul Buzău şi comunele limitrofe, precum şi din municipiul Bucureşti.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, gruparea infracţională era structurată pe mai multe paliere: primul palier – dealeri principali cu ramificaţii în alte judeţe sau în străinătate de unde erau procurate substanţele interzise; al doilea palier – dealeri secundari care se aprovizionau în comun de la dealerii principali sau îşi ofereau spre vânzare substanţe în mod reciproc; al treilea palier - consumatori/revânzători care se aprovizionau de la dealerii principali şi secundari, care revindeau o parte din substanţe pentru a-şi asigura consumul propriu în mod gratuit.

Substanţele interzise erau procurate în principal de pe raza judeţului Galaţi şi a municipiului Bucureşti, precum şi direct din afara României şi oferite către consumatori pe raza judeţului Buzău, preţurile variind în funcţie de tipul de substanţă interzisă comercializată, după cum urmează: 50-60 lei/gram cannabis, 50-60 de lei/comprimat de drog de mare risc, 10 lei/pacheţel de substanţe psihoactive.

De asemenea, s-a constatat faptul că, membrii reţelei erau extrem de precauţi în desfăşurarea activităţii infracţionale, oferind spre vânzare substanţe interzise doar persoanelor cunoscute şi evitând discuţiile telefonice, fiind preferate întâlnirile directe.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, Bacău, Bucureşti, Galaţi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Vrancea, precum şi a celor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite