Damen Galaţi construieşte nave de luptă pentru Pakistan. Capacitățile de luptă ale corvetelor

0
Publicat:

Constructorul naval olandez Damen a dat mai multe detalii despre navele pe care le construieşte pentru Marina pakistaneză, care sunt derivate din designul OPV 2600 al companiei.

Corveta PNS Tabuk produsă de Damen la Șantierul Naval de la Galați FOTO Damen
Corveta PNS Tabuk produsă de Damen la Șantierul Naval de la Galați FOTO Damen

Prima dintre cele două nave, care este o comandă ulterioară la navele de patrulare din clasa Yarmook pe care Pakistanul le deține deja, a fost lansată pe 15 iulie la şantierul naval Damen din Galaţi, România.

Marina pakistaneză nu a dezvăluit mai multe detalii despre contractul pe care l-a semnat cu Damen pentru aceste nave. Marina pakistaneză operează în prezent o flotă de două nave de patrulare din clasa Yarmook, care au fost comandate în februarie și, respectiv, noiembrie 2020.

Navele, PNS Yarmook și PNS Tabuk, au fost, de asemenea, construite de Șantierele Navale Damen la unitatea sa din Galați. Clasa Yarmook deplasează aproximativ 2.300 de tone, cu o lungime totală de 91 de metri și un pescaj de patru metri. Poate găzdui un echipaj de 138 de militari și un elicopter mediu pe puntea de zbor.

Noile nave de luptă, superioare clasei Yarmook

Ca răspuns la întrebările site-ului Janes, un reprezentant Damen a confirmat că noile nave care vor fi construite vor avea dimensiuni mai mari comparativ cu clasa Yarmook, o lungime totală de 98 de metri și un pescaj de 4 metri.

O astfel de navă va deplasa aproximativ 2.600 de tone și poate găzdui 60 de membri ai echipajului, cu spații suplimentare pentru alți 36 de militari. Nava va avea o autonomie standard de aproximativ 6.000 de mile.

Cele două corvete a cărei construcție a fost finalizată  au un grad ridicat de adaptabilitate, capabilă să desfăşoare o mare varietate de operaţiuni ȋntr-un mediu maritim complex.

Nava dispune de facilităţi de lansare a unui elicopter şi a unui UAV (Unmanned Aerial Vehicle - vehicul aerian fără pilot) şi poate lansa simultan două bărci pneumatice tip RHIB (rigid-hull inflatable boat). La Șantierul Damen de la Galați, compania a construit până în prezent 30 de nave militare pentru 13 forțe navale din întreaga lume.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite