Cunoscutul artist fotograf Iosif Király expune la Galaţi: „Ocoliri şi reveniri; momente, locuri, oameni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iosif  Király este artist vizual, arhitect şi profesor, ce trăieşte şi lucrează în România. Ca artist, activează atât  independent, cât şi în cadrul grupului subREAL. Mediile predilecte de exprimare sunt: fotografia, instalaţia, performance-ul şi desenul. Expoziţia este găzduită de Muzeul de Artă Vizuală.

Muzeul  de  Artă Vizuală vă invită la vernisajul expoziţiei de fotografie „Ocoliri şi reveniri; momente, locuri, oameni”, semnată Iosif Király,  miercuri, 21 august, la ora 19,00.

„Lucrările lui Iosif Király oferă publicului noi modalităţi de a percepe fotografia. Încurajându-se lectura lentă a fiecărei imagini în parte, privitorul urmează a fi condus către diverse interogări cu privire la ceea ce este văzut şi ce este reprezentat, la relaţia dintre percepţie, timp şi memorie - laitmotiv al operei artistului”, spun despre expoziţie organizatorii.

Expoziţia se va deschide în prezenţa artistului şi va putea fi vizionată până pe 22 septembrie.

Despre Iosif Király

Iosif Király (n. 1957, Timişoara) este arhitect şi artist vizual român, profesor la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, unde predă din 1992. Este co-fondator al Departamentului de Fotografie şi Imagine Dinamică (1995). Printre cursurile predate în cadrul UNAB se numără Istoria fotografiei (licenţă), Imaginea vizuală în epoca post-fotografică (master), Fotografia ca artă contemporană - concepte, teme, strategii (master).

Din 1991 este membru al grupului subREAL iar până în 1989 a participat la numeroase evenimente în cadrul Atelier 35 Timişoara şi Bucureşti. În anii '80 a fost activ în reţeaua internaţională mail-art, o mişcare artistică alternativă generată de grupul Fluxus.

După 2000 a realizat împreună cu arhitecţii Mariana Celac şi Marius Marcu Lapădat mai multe cercetări fotografice ce investighează schimbările din peisajul urban românesc in perioada post-comunistă. În 2007 a iniţiat şi de atunci coordonează RO_Archive, un amplu proiect de documentare vizuală a mutaţiilor ce se petrec la nivel naţional în mai multe domenii (industrie, agricultură, comerţ, cultură, educatie, religie, turism, etc.)

Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (U.A.P.) şi al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă (A.I.C.A.).

Din 2008 este deţinător al titlului universitar de Doctor în Arte Vizuale (artis doctor) la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite