Cum se ascund imperfecţiunile faciale. Trucuri banale practicate de femei pentru atingerea „perfecţiunii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buze prea subţiri, ochi prea mici sau păr fără strălucire sunt probleme cu care doamnele şi domnişoarele se confruntă. Nu de puţine ori aceste defecte dau naştere unor adevărate complexe. Iată câteva trucuri de make-up pentru a pune în valoare orice defect.

Dorinţa de a avea un fizic perfect nu a fost parcă niciodată mai vânată ca acum. Şi nu puţini sunt cei care apelează la operaţii pentru a se apropria de perfecţiune. O variantă mai puţin dureroasă şi costisitoare la care mai pot apela doamnele şi domnişoarele în încercarea de a ne simţi frumoase este informarea. Câteva trucuri de make-up şi de beauty ar putea fi suficiente pentru a-şi estompa defectele şi a reuşi să-şi scoată în evidenţă frumuseţea.

Frumuseţea şi ochelarii

Ochelarii de vedere sunt pentru multe femei atât o necesitate cât şi o pacoste. Sunt câteva trucuri de make-up care te pot ajuta însă să te simţi frumoasă chiar şi purtând ochelari. Trebuie să ţii cont că ochelarii măresc umbrele ceea ce amplifică cearcănele. Este recomandat să foloseşti un corector cremă cu tonuri galbene, indiferent de culoarea tenului tău.

Lentilele pentru îmbunătăţirea vederii la distanţă măresc, de aceea purtătoarele de astfel de lentile ar trebuie să evite o conturare excesivă a formei ochilor. Renunţă la creionul dermatograf negru sau maro închis. Adoptă în locul acestora nuanţe mai deschise de cenuşiu şi brun, pe care să le foloseşti de-a lungul liniei superioare a genelor, pentru o conturare delicată.

Lentilele convexe, care ajută la corectarea vederii de aproape, îţi fac ochii să pară mai mici. În aceste cazuri este de evitat aplicarea unui contur pe linia inferioară a ochilor pentru că se va amplifica efectul indus de lentile. Se recomandă folosirea unui fard de pleoape în nuanţe neutre şi sublinierea pleoapei superioare cu un dermatograf ciocolatiu sau bleumarin. Nu uita nici de mascara! 

Păr fără volum 

Părul lipsit de volum este considerat de multe ori o povară, pentru că orice ai face nu vrea să capete textura şi se încăpăţânează să stea lipit de cap. Mai multe cauze pot explica lipsa de volum a părului. Excesul de sebum sau de mătreaţă, o anumită lipsă de densitate a părului, fie din motive genetice, fie din cauza stresului. Ai grijă la folosirea de produse prea bogate, care fac părul să arate greu şi plat, perierea prea intensă a părului, care favorizează secreţia de sebum. Produsele de styling sunt esenţiale dacă ai un păr lipsit de volum şi vrei să-i dai viaţă. Nu ar trebui să-ţi lipsească niciodată din baie spuma pentru volum şi fixativul.

Un pumn de spumă ar trebui să-ţi ajungă pentru a crea volum la baza firului de par. Dacă aplici prea mult produs, rişti să obţii un păr lipicios şi aspru.

Este foarte important să-ţi alegi şamponul în funcţie de pielea capului, nu de firul de păr. Chiar dacă vârfurile sunt uscate, alege un şampon care reglează sebumul de la baza lor. Daca aplici o mască de păr, ai grijă să o pui numai pe lungimea firului. Clăteşte bine, până simţi că scârţaie părul sub degete. Pentru tunsoare, ideal este un bob care dă volum şi stil. 

Buze subţiri 

Culoarea este vitală pentru ca buzele subţiri să pară mai voluminoase. Culorile închise sau cele intense nu ţi se potrivesc. Renunţă şi la rujul roşu, deoarece iţi accentuează forma buzelor subţiri şi nu asta iţi doreşti să obţii. În schimb, tonurile deschise de piersică, roz, nude ţi se potrivesc de minune. Cea mai importantă greşeală de evitat este sublinierea buzei superioare cu creion. Denaturează zâmbetul şi aspreşte expresia. Nu folosi gloss cu efect tridimensional, prea strălucitor, care accentuează – cu efect fals, ceea ce nu există, adică volumul buzei. 

Buzele mici dau, de obicei, impresia de încrâncenare. Buzele subţiri se corijează mai mult din expresie decât din machiaj. 

Cearcăne 

Cearcănele fac parte din personalitate, din expresivitatea feţei. Dau privirii o tusa enigmatică, de aceea poate că nu e bine să fugim de ele. Există „încercănate“ frumoase? Răspunsul unora ar fi Vanessa Paradis, Valeria Seciu, Eva Green. O greşeală de evitat ar fi acumularea de produse care să le mascheze, să le facă să dispara. Ele doar accentuează şi se adună în pliurile pielii.

Mai bine pune o cantitate mică de produs anticearcăn pe colţul intern al ochiului şi întinde-l uşor, cu degetul. Apoi, cu o pensulă, aplica o umbră uşor translucidă la baza genelor interioare, pentru a distrage atenţia de la cearcăn. Urmează accentuarea părţii superioare a ochiului. Fard pe pleoapa mobilă, un creion antracit sau maro, mascara de culoare neagră. Totul ar trebui să distragă atenţia de la cearcăn.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite